Banner 980x90

Ielas remontam Alūksnē no AM budžeta atvēlēs 400 000 eiro

Rīga, 30.okt., LETA. Valdība šodien akceptēja 400 000 eiro piešķiršanu Alūksnes novada domei vietējās ielas remontam un automašīnu stāvlaukuma izbūvei pie Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Kājnieku skolas.

Finansējums tiks pārskaitīts no Aizsardzības ministrijas (AM) budžeta.

Pleskavas iela Alūksnē ir tranzīta iela, kuras kopējais garums 2,7 kilometri. Šīs ielas vienu posmu no Pils ielas līdz 7.Siguldas kājnieku pulka kritušo karavīru piemineklim intensīvi izmanto NBS vienības, jo netālu no kritušo karavīru pieminekļa atrodas NBS Kājnieku skola.

AM valdījumā esošajos nekustamajos īpašumos, kuri tieši robežojas ar minēto ielas posmu, tuvākajos gados ir plānots izbūvēt militāro infrastruktūru. Līdz ar to, ir paredzams, ka turpmāk šī posma izmantošanas intensitāte un noslogojums tikai pieaugs.

Pleskavas ielas būvniecība ir paredzēta trīs kārtās. Alūksnes novada pašvaldības ierobežoto finanšu resursu dēļ novada dome no sava budžeta nespēj pilnā apmērā veikt ielas pirmās kārtas pārbūves darbus.

Taču AM interesēs ir gan Pleskavas ielas seguma uzlabošana, gan automašīnu stāvlaukuma izbūve pie NBS Kājnieku skolas, tāpēc AM un Alūksnes novada pašvaldība vienojās par kopīgu Pleskavas ielas pirmās kārtas pārbūves īstenošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)