Banner 980x90

Gulbenes-Alūksnes bānīša stacijas atjaunošanas dēļ Alūksnē būs satiksmes ierobežojumi

Valmiera, 17.okt., LETA. Gulbenes-Alūksnes bānīša stacijas bagāžas šķūņa atjaunošanas dēļ līdz 28.oktobrim pilsētā būs satiksmes ierobežojumi, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks (ZZS).

Ūdensvada un kanalizācijas izbūves un pieslēgšanas kopējam tīklam dēļ līdz oktobra nogalei būs slēgta satiksme Jāņkalna ielas posmā no Brīvības ielas līdz Alūksnes stacijai.

Atjaunotajā bagāžas šķūnī izvietos multimediālu ekspozīciju, kas vēstīs par šaursliežu dzelzceļa rašanās un darbības vēsturi. Restaurācijas laikā tiks atjaunots arī vēsturiskais perons un labiekārtota apkārtne.

Lai saglabātu ēkas vēsturisko mantojumu tās atjaunošanā pēc iespējas tiks izmantoti atgūstamie materiāli, un fasāžu un iekštelpu apdarei - apšuvums, kas analogs oriģinālajiem dēļiem.

Alūksnes stacijas šķūņa pārbūves būvprojekta autors ir SIA "Arhitektes Ināras Caunītes birojs", būvdarbus objektā veic uzņēmums SIA "Re Re Meistari", būvuzraudzību veic AS "Būvuzņēmums Restaurators", bet atbildīgais autoruzraugs ir Ināra Caunīte.

Alūksnes stacijas bagāžas šķūņa pārbūves kopējās izmaksas sastāda 399 978 eiro, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 326 070 eiro, Valsts budžeta dotācija pašvaldībām ir 17 262 eiro bet Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums ir 56 645 eiro.

Projekta "Gaismas ceļš cauri gadsimtiem" laikā Alūksnē atjaunos Alūksnes pilsdrupu Dienvidu torni, Paviljonu-rotondu Tempļa kalnā, Mauzoleju Alūksnes muižas parkā un Alūksnes stacijas bagāžas šķūni. Cesvaines novadā savukārt atjaunos Cesvaines pili, Gulbenes novadā – Stāmerienas pili, bet Smiltenes novadā – Smiltenes evaņģēliski luterisko baznīcu.

Pašlaik projekta laikā Alūksnes novadā atjauno arī Paviljonu-rotondu Tempļa kalnā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)