Banner 980x90

DP lūdz sākt kriminālvajāšanu par balsu pirkšanu vairākos Vidzemes novados

Drošības policija (DP) lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret četrām personām par vēlētāju balsu pirkšanu vairākos Vidzemes novados pagājušajā rudenī notikušajās Saeimas vēlēšanās.

Kā aģentūru LETA informēja DP, izmeklēšanā konstatēts, ka Latvijas iedzīvotājs piedāvāja trim citām personām par mantisku atlīdzību atrast Latvijas pilsoņus, kuri būtu par samaksu gatavi 12.Saeimas vēlēšanās nobalsot par noteiktu partiju un konkrētu tās kandidātu vairākos Latvijas novados.

Pierādījumi liecina, ka kopumā aizdomās turēto piedāvājumam par naudu vēlēšanās nobalsot par konkrēto partiju un tās kandidātu piekrita vairāki desmiti vēlētāju. DP neatklāj, kuras partijas labā balsis pirktas.

Vidzemes tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanu pret četrām personām lūgts sākt pēc Krimināllikuma panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus, lietojot uzpirkšanu.

DP lietvedībā atrodas vēl divi kriminālprocesi, kas tika sākti saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu laikā.

Kopumā pēc 12.Saeimas vēlēšanām tika sākti septiņi kriminālprocesi par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" noskaidrojis, ka divi no tiem izbeigti, trīs joprojām atrodas DP lietvedībā, bet divi - nodoti prokuratūrai, 3.maijā vēstīja LETA.

Vienu krimināllietu jau iztiesā Rēzeknes tiesa, tajā Andrejs Sačkovskis un vietējais uzņēmējs Andris Kozulis apsūdzēti par desmit vēlētāju balsu nopirkšanu "Vienotības" politiķa Dzintara Zaķa labā.

Otrā lieta pagaidām atrodas Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrā. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šajā lietā kandidāts, kura labā balsis, iespējams, pirktas, ir advokāts un Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Mārtiņš Martinsons, kurš Saeimas vēlēšanās startēja no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, taču ievēlēts netika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)