Banner 980x90

Bijušajā Mālupes pamatskolā izveidots sociālās aprūpes centrs "Pīlādži"

Rīga, 1.apr., LETA. Alūksnes novadā bijušās Mālupes pamatskolas telpās izveidots un atklāts sociālās aprūpes centrs "Pīlādži", aģentūru LETA informē Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pāsa.

Jaunizveidotais aprūpes centrs būs Alūksnes novada pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes struktūrvienība.

No 2018.gada aprīļa līdz decembrim ēkā norisinājās iekštelpu pārbūve, lai bijušo skolas ēku pielāgotu aprūpes centra vajadzībām. Centrā izveidotas 38 istabas, un tajās varēs dzīvot 59 cilvēki. Istabas veidotas gan vienam cilvēkam, gan diviem un trīs iemītniekiem.

Mūsdienīgas atpūtas telpas, ēdamistaba, sporta laukums, istabas ar funkcionālajām gultām, videonovērošana - tas viss radīts, lai padarītu ērtāku vidi sociālās aprūpes centra iemītniekiem.

Apmēram trīs hektārus lielā apkārtējā zemes platība ļaus veidot saimniecību un iekopt mazdārziņu. Uz jumta uzstādītas vairākas saules baterijas, kas pārveidos saules enerģiju siltumenerģijā, nodrošinot centram daļu no nepieciešamā siltā ūdens.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)