Banner 980x90

"Benu aptiekas" sāk e-recepšu apkalpošanu

Rīga, 27.okt., LETA. No šodienas, 27.oktobra, aptieku tīkls "Benu aptiekas" sāk pieņemt pirmās elektroniskās receptes jeb e-receptes, informē SIA "Benu aptieka Latvija" pārstāvji.

Kopš šodienas receptes tiek pieņemtas četrās "Benu aptiekās" Rīgā - Brīvības ielā 194, Brīvības ielā 373, tirdzniecības centros "Alfa" un "Domina Shopping". Savukārt reģionos šo sistēmu "Benu aptieka" ieviesusi Liepājā, Ganību ielā 175-177. Tuvākās nedēļas laikā e-recepšu pieņemšanu uzsāks vēl 13 "Benu aptiekās".

"Esam veikuši sagatavošanās darbus, lai savlaicīgi varētu sākt e-recepšu sistēmas lietošanu. Pilotaptieku farmaceitiem būs iespēja iepazīt sistēmas darbības nianses un kvalitāti, kā arī sniegt savas atsauksmes un ierosinājumus Veselības ministrijai (VM) un Nacionālajam veselības dienestam (NVD)," atzīmē "Benu aptiekas Latvija" mazumtirdzniecības direktore Anete Rožkalna.

Viņa norāda, ka patlaban "Benu aptiekās" norit darbs arī pie aptieku iekšējās sistēmas pielāgošanas e-receptes apkalpošanai.

Elektroniskā recepte ir daļa no e-veselības jeb Vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmas, kuras darbību Latvijā plānots pilnībā sākt ar šā gada 1.decembri. E-recepti pacients var saņemt, ja sistēmu jau izmanto viņa ārstējošais ārsts. Šādā gadījumā tā tiek ievadīta e-veselības sistēmā un aizstāj līdzšinējās papīra formas recepti. Pacientam, ierodoties aptiekā, jāuzrāda farmaceitam personu apliecinošs dokuments, bet farmaceits pēc pacienta datiem sistēmā saņem visu informāciju par izsniedzamajiem medikamentiem.

Kā ziņots, "Benu aptieka Latvija" peļņa pērn bija 1,29 miljoni eiro salīdzinājumā ar 903 456 eiro iepriekšējā gadā, bet apgrozījums - 39,08 miljoni eiro salīdzinājumā ar 37,8 miljoniem 2014.gadā.

"Benu aptieku" tīkls Latvijā apvieno 60 aptiekas un četras aptieku filiāles.

"Benu aptieka Latvija" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 333 410 eiro. "Benu aptieka Latvija" pilnībā pieder SIA "Phoenix Baltics Holding", kuras īpašniece savukārt ir Vācijas kompānija "Phoenix International Beteiligungs GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)