Banner 980x90

Alūksnes slimnīca parakstījusi līgumu ar valsti par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
No 30 Latvijas reģionālajām slimnīcām līgumus ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu pagaidām parakstījusi 21 slimnīca, aģentūrai LETA pastāstīja NVD pārstāve Evija Štālberga.

Štālberga pastāstīja, ka piemēram, no aprīļa sākuma līdz šodienai līgumu ir parakstījušas astoņas reģionālās slimnīcas - Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Tukuma slimnīca, Aizkraukles slimnīca, Alūksnes slimnīca, Madonas slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca, Krāslavas slimnīca un Preiļu slimnīca.

Viņa atzina, ka līguma parakstīšanas process vēl turpinās un situācija ar slimnīcām, kuras vēl nav parakstījušas līgumu, ir ļoti mainīga, līdz ar to informāciju par slimnīcām, kas nav noslēgušas līgumu, NVD varēs sniegt nākamnedēļ, kad būs noslēdzies piedāvāto līgumu izvērtēšanas laiks.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) neplāno reģionālajām slimnīcām atjaunot finansējumu iepriekšējā gada apjomā un norāda, ka tām slimnīcām, kuras pagājušajā gadā ambulatoros pakalpojumus sniedza mazākā apjomā, nekā bija paredzēts, šogad ir līdzekļu samazinājums.

Šodien jautājums tika pārrunāts koalīcijas sēdē, saglabājoties viedokļu atšķirībām starp partijas "Vienotība" pārstāvjiem un veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS).

Belēvičs pēc sēdes žurnālistiem norādīja, ka informējis koalīcijas partnerus par "patieso situāciju" - ambulatoro pakalpojumu jomā esot noslēgti līgumi 95% no gaidāmā pakalpojumu apmēra. Līgumi nav noslēgti tikai ar atsevišķām slimnīcām, skaidroja ministrs.

Deputāts Romualds Ražuks (V) pēc koalīcijas padomes sēdes gan norādīja, ka pēc sarunas "Vienotībai" ir palikušas bažas, jo samazinātā finansējuma dēļ ambulatorai palīdzībai noteikti cietīs ārpus Rīgas esošās reģionālās slimnīcas. Situācija radusies kļūdainās plānošanas dēļ. "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa pauda, ka no saviem reģionu pārstāvjiem un iedzīvotājiem saņem informāciju, ka veselības aprūpe netiek pilnībā nodrošināta.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja - lai gan ne līdz galam, bet daļēji Belēvičs esot atspēkojis "Vienotības" pārstāvja deputāta Ražuka sacīto. Valdības vadītājs norādīja, ka Belēvičs ir sniedzis atbildes uz visiem jautājumiem.

Nozarē problēma ir naudas plūsmas caurskatāmības trūkums, taču nepieciešama kompleksa pieeja veselības sistēmas problēmu risināšanā, nevis tikai atrisinot konfliktu, kurā iesaistītas reģionālās slimnīcas, uzsvēra Ministru prezidents. Kad būs gatavs rīcības plāns veselības jomas reformas jautājumos, notiks premjerministra, Veselības ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Slimnīcu biedrības un, iespējams, citu nozares pārstāvju tikšanās, solīja Kučinskis.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)