Banner 980x90

Alūksnes slimnīca: Jaunie studenti nav informēti, kādi ir darba apstākļi reģionu slimnīcās

Jaunie studenti nav informēti par to, kādi ir darba apstākļi reģionu slimnīcās, kāds ir aprīkojums un ārstnieciskās metodes tajās, uzskata SIA "Alūksnes slimnīca" pārstāve Ilona Mālkalne.

Mālkalne uzsvēra, ka slimnīcā ir iespējams stacionāra darbu apvienot ar ambulatoro darbu, ka arī ir atbalsts tālākizglītībai.

Viņa atklāja, ka Alūksnes slimnīcā ar 2017.gadu nepieciešams viens pediatrs, ar 2018.gadu anesteziologs un internists. Slimnīcā pirmspensijas vecuma īpatsvars ir 25%, vecākajam ārstam - 72 gadi. Savukārt ir arī četri jaunie ārsti, kuru vidējais vecums ir 30 gadi.

"Slimnīcai problēmu nav - ir vienkārši jābūt vēlmei strādāt un pielietot iegūtās zināšanas. Medicīna ir tur, kur ir cilvēks," uzskata Mālkalne.

Pašreiz Alūksnes slimnīca ir noslēgusi līgumus ar sešiem ārstiem-rezidentiem. Rezidentūras laikā ārstiem piedāvā darbu slimnīcā, par ko viņi saņem atsevišķu samaksu un apmaksā ceļa izdevumus.

"Pašvaldība slimnīcas darbiniekiem piedāvā dzīvokļus, ir bērnudārzi, ģimnāzija, vidusskola, sporta, mūzikas un mākslas skolas, kā arī plašas atpūtas uz izklaides iespējas," piebilst Mālkalne.

Kā ziņots, rezidentu piesaistē reģionālās medicīnas iestādes darba un sadzīves apstākļu ziņā var konkurēt ar Rīgu, šādu viedokli raidījumam "LNT Ziņu TOP 10" pauda "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" valdes priekšsēdētājs Marģers Zeitmanis.

Šajā apvienībā vairāk nekā puse ārstu jeb 55% ir pirmspensijas vecumā. Jaunākajam ārstam ir 30 gadi, vecākajam - 77. Pēc pāris gadiem slimnīcām vajadzēs apmēram 20 jaunus ārstus.

Apvienības vadība regulāri braukā uz Rīgu, lai pierunātu rezidentus strādāt Balvos un Gulbenē. Līgumus izdevies noslēgt ar astoņiem jaunajiem ārstiem, kas piestrādā slimnīcā vairākas reizes mēnesī.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)