Banner 980x90

"Alūksnes putnu fermas" dējējvistu kūti par vairāk nekā diviem miljoniem eiro cels uzņēmums "Sanart"

Rīga, 4.apr., LETA. SIA "Alūksnes putnu ferma" (iepriekš "Vistako") jauno dējējvistu kūti, kurā plānots ražot kūtī turētu vistu olas, cels SIA "Sanart", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"Sanart" ir uzvarētājs starp pieciem pretendentiem kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursā par jaunas dējējvistu kūts būvniecību, un tā līgumcena ir 2,771 miljons eiro (2,29 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa).

Jauno dējējvistu kūti plānots uzbūvēt līdz šā gada 30.augustam, piesaistot Eiropas Lauksaimniecības Fonds lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu pasākumā "Lauku saimniecību modernizācijas projekts".

Jau ziņots, ka "Alūksnes putnu ferma" plāno ieguldīt vairāk nekā divus miljonus eiro jaunā dējējvistu kūtī, kurā plānots ražot kūtī turētu vistu olas. Kopumā uzņēmums plāno investēt ne tikai kūts būvniecībā, bet arī dējējvistu ganāmpulka iegādē. Kūtī turētu vistu olas plānots ražot, jo pēc tām Eiropā aug pieprasījums un uzņēmumam ir iecere strādāt šajā virzienā nolūkā diversificēt līdzšinējo produktu klāstu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Alūksnes putnu ferma" pirmajā finanšu gadā no 2017.gada 1.janvāra līdz 31.augustam strādāja ar 1,435 miljonu eiro apgrozījumu un 122 527 eiro peļņu

Tāpat vēstīts, ka "Alūksnes putnu ferma" pagājušā gada 14.jūnijā atklāja jaunu rūpnīcu, kas izveidē un biznesa attīstībā kopumā investēti vairāk nekā seši miljoni eiro, no kuriem gandrīz 1,7 miljoni eiro ir Attīstības finanšu institūcijas "Altum" piešķirtais finansējums, un 2,3 miljoni eiro ir Lauku atbalsta dienesta piešķirtais finansējums ELFLA ietvaros.

SIA "Alūksnes putnu ferma" ir reģistrēta 1996.gada 9.augustā un kompānijas pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro. Kompānijas 100% kapitāldaļu pieder SIA "APF Holdings".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)