Banner 980x90

"Alūksnes putnu ferma" plāno investēt ražošanas apjomu palielināšanā

Rīga, 16.nov., LETA. SIA "Alūksnes putnu ferma" (iepriekš "Vistako") plāno investēt mājputnu audzēšanas kompleksa pārbūvē un ražošanas apjomu palielināšanā, aģentūrai LETA apstiprināja kompānijas valdes loceklis Aleksejs Sviridenkovs, plānoto investīciju apmēru pagaidām neatklājot.

"Kaut kādus plašākus komentārus pagaidām nesniegsim. Mums ir attīstības plāni, ko turpmāk varēsim darīt, bet tā kā finansējums vēl nav apstiprināts, par tiem pāragri runāt," teica Sviridenkovs, piebilstot, ka plašāk investīciju projektu varēs komentēt pēc diviem līdz trijiem mēnešiem, kad būs lielāka skaidrība, vai izdevies piesaistīt Eiropas Savienības (ES) finansējumu projekta realizācijai. Viņš arī pagaidām atturējās komentēt, cik lielā mērā plānots kāpināt ražošanas apmērus.

Vides pārraudzības valsts biroja mājaslapā teikts, ka attiecīgā mājputnu audzēšanas kompleksa pārbūvei un ražošanas apjomu palielināšanai ir piemērota ietekmes uz vidi novērtējuma procedūra.

Vides pārraudzības valsts biroja mājaslapā skaidrots, ka projekta ietvaros paredzēts izbūvēt papildus novietnes mājputnu audzēšanai, vienlaicīgi paredzot 465 000 mājputnu (dējējvistu un cāļu) audzēšanu, palielinot esošo mājputnu vietu skaitu par 220 000, un saražotās produkcijas vistu olu apjomu no 60 miljoniem olu līdz 100 miljoniem olu gadā. Darbības nodrošināšanai jaunajos cehos paredzēts izbūvēt nepieciešamo infrastruktūru - ūdensapgādes, elektroapgādes un notekūdeņu savākšanas, novadīšanas sistēmas.

Jau ziņots, ka "Alūksnes putnu ferma" šā gada 14.jūnijā atklāja jaunu rūpnīcu, kas izveidē un biznesa attīstībā kopumā investēti vairāk nekā seši miljoni eiro, no kuriem gandrīz 1,7 miljoni eiro ir Attīstības finanšu institūcijas "Altum" piešķirtais finansējums, un 2,3 miljoni eiro ir Lauku atbalsta dienesta piešķirtais finansējums Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA) ietvaros.

Kompānijas pārstāvji šogad jūnijā informēja, ka jaunās rūpnīcas ražošanas jaudas spēs nodrošināt līdz pat 50 miljoniem olu gadā. Pateicoties jaunajai ražotnei, "Alūksnes putnu fermā" mīt vairāk nekā 160 000 putnu, kas spēj nodrošināt gandrīz miljons olu nedēļā. Šāda kapacitāte ļaus saražot vairāk nekā 50 miljonus olu gadā.

SIA "Alūksnes putnu ferma" ir reģistrēta 1996.gada 9.augustā un kompānijas pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro. Kompānijas 100% kapitāldaļu pieder SIA "APF Holdings".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)