Banner 980x90

Alūksnes pilsētas svētkos viesojās sadarbības partneri

Alūksnes pilsētas svētku laikā, no 31.jūlija līdz 2.augustam, Alūksnē viesojās sadarbības pašvaldības un organizācijas no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Vācijas, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks.

Kopumā vizītē Alūksnē ieradās vairāk nekā 30 pārstāvji no Pleskavas un Pečoru apgabaliem, Pavlovskas muzeja, Pleskavas apgabala garantiju un uzņēmējdarbības atbalsta fonda, Misso, Hānjas, Rouges un Vastselīnas pagastiem, Veru un Jonišķu pilsētām, kā arī no Vetinas-Lobejūnas pašvaldības.

Viesošanās laikā ciemiņi apmeklēja vairākus svētku pasākumus. Sestdien, 1.augustā, svinīgā ceremonijā tika parakstīti sadarbības līgumi starp Alūksnes novada pašvaldību un Misso un Hānjas pagastiem no Igaunijas, kā arī Vetīnas-Lobejūnas pašvaldību no Vācijas. Parakstītie līgumi paredz sadarbību izglītības, kultūras, uzņēmējdarbības un citās jomās. Jaunie partneri kā simbolu oficiāli apstiprinātajai sadraudzībai saņēma Alūksnes novada galda karodziņu. Pēc līgumu parakstīšanas Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis katrai viesu delegācijai dāvināja podnieka Uģa Puzuļa veidotās vāzes.

Sestdien ciemiņi ieauda laba vēlējumus Alūksnes 95.jubilejas spēka jostā, devās svētku gājienā kopā ar Alūksnes jaundzimušajiem, savukārt viesi no Pleskavas piedalījās arī mājražotāju un amatnieku tirdziņā.

Svētku laikā viesi iepazinās arī ar jaunākajiem tūrisma objektiem Alūksnē. Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji ar partneriem apsprieda turpmāku iespējamu sadarbību projektu īstenošanā un ar vairākiem partneriem plānots turpināt ideju apspriešanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)