Banner 980x90

Alūksnes pašvaldība iegādāsies uzņēmējdarbības vides attīstībai nepieciešamu zemesgabalu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai varētu īstenot uzņēmējdarbības vides attīstībai plānoto projektu, Alūksnes novada dome ceturtdien, 17.martā, ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu izmantot pirmpirkuma tiesības un iegādāties 1,3 hektārus lielu zemesgabalu Rūpniecības ielā 1A.

Kā aģentūru LETA informēja Alūksnes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, minētā zemesgabala iegādei no pašvaldības budžeta atsavināšanas procesā iegūtajiem līdzekļiem deputāti izdalīja nepieciešamos 59 743 eiro. Šis zemesgabals pašvaldībai ir būtiski nepieciešams, lai īstenotu uzņēmējdarbības vides attīstībai nozīmīgu projektu Alūksnē, jo jaunajā Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu plānošanas periodā ar ES atbalstu īstenojamajiem projektiem paredzētais finansējums ir vērsts uz uzņēmējdarbības atbalstu.

Tā kā interesi par zemesgabalu izrādīja arī citi pircēji, ņemot vērā normatīvajos aktos noteikto kārtību, pašvaldība to iegādājās, izmantojot pirmpirkuma tiesības.

Alūksnes novada pašvaldība līdz šim ir ieguldījusi apjomīgu darbu, lai pretendētu uz finansējumu no tā sauktās Latgales programmas - 5.6.2.specifiskā atbalsta mērķa (SAM) projektu atlases trešā pasākuma, kur paredzamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums novadam ir vairāk nekā 2 miljoni eiro.

Projekta "Alūksnes novada rūpnieciskās apbūves teritorijas attīstības 1.kārta" laikā ekonomiskās aktivitātes sekmēšanai plānoti ieguldījumi novada lielākajā industriālajā zonā - Rūpniecības ielas teritorijā, lai tā būtu pievilcīga uzņēmējdarbības attīstībai un atbilstoša uzņēmēju vajadzībām.

Plānots uzlabot industriālajai zonai piegulošo ielu infrastruktūru, pārbūvējot Rūpniecības ielu un Ganību ielas posmu, iegādāties zemesgabalu, uz kura izveidot industriālo teritoriju, kas būtu aprīkota ar nepieciešamajām inženierkomunikācijām - elektroapgādi, ūdensapgādi, laukumu ar cieto segumu, kā arī industriālo ēku.

Šāda projekta realizēšana ir paredzēta Alūksnes novada attīstības programmā 2011.-2017.gadam un novada investīciju plānā 2015.-2017.gadam.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)