Banner 980x90

Alūksnes pašvaldība aicina pieteikt pretendentus pašvaldības augstākajam apbalvojumam - "Sudraba zīlei"

Aluksne24.lv
Aluksne24.lv
Līdz 30.septembrim Alūksnes novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus apbalvošanai ar pašvaldības augstāko apbalvojumu - "Sudraba zīli".

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, apbalvošanai var pieteikt gan Alūksnes novada iedzīvotājus, gan personas, kas dzīvo un darbojas citur Latvijā vai ārzemēs, taču kuru ieguldījums Alūksnes novadā ir nozīmīgs. Tāpat apbalvošanai ar "Sudraba zīli" var pieteikt fizisku personu grupu - organizāciju, biedrību u.c.

Ar "Sudraba zīli" apbalvo personas par nozīmīgu veikumu vai sevišķiem nopelniem Alūksnes novada labā valsts pārvaldes, politiskajā, pašvaldības, tautsaimniecības, sabiedriskajā, kultūras, sporta, izglītības, veselības un sociālās aizsardzības, sociālo pakalpojumu, zinātnes vai saimnieciskajā darbā, valsts aizsardzības, sabiedrības drošības, labdarības vai citā novadam nozīmīgā jomā.

Piesakot apbalvošanai kādu pretendentu, pašvaldība aicina rakstīt iesniegumu brīvā formā, tajā norādot pamatojumu, kādēļ konkrētā persona būtu jāapbalvo ar pašvaldības augstāko apbalvojumu un kurā no jomām pieteiktais kandidāts apbalvojams. Pēc iespējas precīzi iedzīvotāji aicināti norādīt arī informāciju pieteiktās personas identificēšanai - vārdu, uzvārdu, dzīvesvietu, nodarbošanos vai ieņemamo amatu. Ja apbalvošanai tiek izvirzīta juridiska persona, jānorāda tās nosaukums un adrese, bet, ja piesaka personu grupu - kolektīvu, tad tā nosaukums un vadītāja vārds un uzvārds.

Pretendentus var pieteikt gan iedzīvotāji individuāli, gan arī kolektīvi. Pieteikuma iesniedzējam jānorāda informācija par sevi - vārds, uzvārds, personas kods un dzīvesvieta, juridiskas personas gadījumā - nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese un to parakstīt tiesīgā persona, lai būtu iespējams sazināties.

Vērtējot apbalvojumam izvirzītos pretendentus, tiks ņemta vērā kandidāta pilsoniskā un sabiedriskā aktivitāte, reputācija, sevišķi nopelni pašvaldības un/vai sabiedrības labā atbilstoši nominācijai, ieguldījums novada tēla veidošanā un popularizēšanā, profesionālā vai sabiedriskā darbība. Ar pašvaldības apbalvojumu nolikumu iespējams iepazīties pašvaldības mājaslapas "www.aluksne.lv" sadaļas "Normatīvie akti un dokumenti" apakšsadaļā "Nolikumi".

Iesniegtos pieteikumus izvērtēs komisija, bet gala lēmumu pieņems Alūksnes novada dome. Pašvaldības augstākais apbalvojums tā saņēmējiem tiks pasniegts valsts svētkiem veltītajā pasākumā, 18.novembrī, Alūksnes Kultūras centrā.

Pieteikumus pašvaldība aicina iesniegt personīgi Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas trešajā stāvā, 306.kabinetā, sūtīt pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai vai elektroniski uz e-pasta adresi "dome@aluksne.lv" ar norādi "Pieteikums apbalvošanai ar "Sudraba zīli".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)