Banner 980x90

Alūksnes novadam plānots piešķirt teju 30 000 eiro naftas produktu noplūdes seku likvidēšanai

Rīga, 17.okt., LETA. Valdība atbalstījusi ieceri piešķirt 29 120 eiro Alūksnes novadam naftas produktu noplūdes seku likvidēšanai.

Mālupes pagasta teritorijā noplūdes rezultātā pa drenāžas izvadu nelielā apjomā bija noplūduši naftas produkti un pēc apsekošanas noskaidrojies, ka noplūdusī viela ir mazuts.

Kā noskaidrots pēc apsekošanas veikšanas, mazuta krājumi atradušies Mālupes pagasta katlu mājas teritorijā un pazemē esot bijuši neizmantoti tā uzglabāšanas rezervuāri.

Katlu māju 1993.gadā Mālupes pagasta padomei nodevusi paju sabiedrība "Igrīve", taču ne vienošanās, ne nekustamā īpašuma tehniskās inventarizācijas lietā nebija ierakstītas vai iezīmētas blakus katlu mājai esošās mazuta tvertnes.

Pašvaldības rīcībā nebija nodota arī katlu mājas tehniskā dokumentācija un arī dabā mazuta krājumu atrašanos nevarēja konstatēt, jo mucas nav atklātas, bet atrodas apraktas zem zemes.

Tā kā aptuveni 30 metru attālumā no noplūdes vietas atrodas Pededzes upe, bija nekavējoties nepieciešams ierobežot noplūdes vietu un uzstādīt absorbējošās bonas, likvidēt avārijas sekas un novērts tās cēloņus.

Kopumā mazuta noplūdes seku likvidēšanai nepieciešami 41 600 eiro, bet 12 480 eiro apmērā šo summu segs novada pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)