Banner 980x90

Alūksnes novada vadība: Veicot reformas augstākajā izglītībā, jādomā par tās pieejamību reģionos

Valmiera, 11.janv., LETA. Alūksnes novada pašvaldība neiebilst pret reformām augstākajā izglītībā, taču uzstāj, ka Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) filiāle Alūksnē jāsaglabā, aģentūrai LETA paziņoja Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS).

"Neesmu kompetents spriest par to, kādas reformas nepieciešamas augstākajā izglītībā, taču esmu pārliecināts, ka iespējai studēt jāpastāv arī reģionos," aģentūrai LETA stāstīja Dukulis.

RPIVA Alūksnes filiālē studējot gan alūksnieši, gan studenti no apkārtējiem novadiem. Liela daļa no filiāles studentiem strādājot un par mācībām maksājot paši, tādēļ filiāles slēgšanas gadījumā ļoti iespējams studijas turpināt nevarēšot lielo ceļa izdevumu dēļ, pieļāva Dukulis.

Lai izteiktu pašvaldības nostāju, arī Dukulis rīt, 12.janvārī, dosies uz tikšanos ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) ekspertiem.

ZZS līderis Augusts Brigmanis ir atklājis, ka Dukulis viņam ir paudis iebildumus pret RPIVA reorganizācijas plāniem, tāpēc politiskais spēks sākotnēji uzsvēra, ka neatbalstīs reformas.

Jau ziņots, ka šodien un rīt IZM eksperti tiekas ar RPIVA reorganizācijā iesaistītajām augstskolām. Sarunu laikā plānots uzklausīt iesaistīto pušu viedokļus, pārrunātu studiju programmu pārņemšanu un detalizēti apspriest turpmāko studiju procesa organizēšanu gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Rīt sarunā aicināti piedalīties arī to pašvaldību, kurās atrodas RPIVA filiāles, pārstāvji.

Ministrijā uzsver, ka RPIVA reorganizācija notiks atbilstoši Augstskolu likuma nosacījumiem, kas paredz, ka lēmumu par valsts dibinātas augstskolas likvidāciju pieņem Ministru kabinets pēc izglītības un zinātnes ministra ierosinājuma, virzot lēmuma pieņemšanu uz Ministru kabinetu pēc Augstākās izglītības padomes un Rektoru padomes atzinuma un augstskolu senātu lēmumu saņemšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)