Banner 980x90

Alūksnes ezera ūdens ir atbilstošs peldēšanai 

Aluksne24.lv
Aluksne24.lv
SIA "Vitalitas" akreditētā testēšanas laboratorija pēc Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "ALJA" pasūtījuma veikusi ūdens kvalitātes novērtējumu Alūksnes ezera peldēšanas vietās. Analīžu rezultāti apliecina, ka ūdens kvalitāte tajās atbilst normatīvo aktu prasībām, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Ūdens paraugi testēšanai ņemti tādās iedzīvotāju iecienītās Alūksnes ezera peldēšanas un atpūtas vietās kā Vējiņš, Zirgu dzirdinātava, Šūpalas, Melnums, Pilssala un bijušā kempinga teritorija.

Visās peldēšanas vietās ņemtā ūdens paraugi atbilst prasībām, kas noteiktas Ministru kabineta noteikumos "Noteikumi par peldvietu ūdens monitoringu, kvalitātes nodrošināšanu un prasībām sabiedrības informēšanai". Nevienā no analīžu ņemšanas vietām nav konstatētas zilaļģes, naftas produktu smaka, ilgnoturīgas putas vai peldoši atkritumi. Vien Melnumā un Zirgu dzirdinātavā bijusi novērojama neliela aļģu ziedēšana, kas esot normāls dabas process.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)