Banner 980x90

Alūksnē notiks Nacionālo bruņoto spēku orķestra koncerts

Rīga, 16.febr., LETA. Šodien Alūksnes Kultūras centrā, atzīmējot pirmā armijas kara orķestra dibināšanas 98.gadadienu notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) orķestra koncerts, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Koncerts notiks divās daļās, un tas ir kā radošā atskaite, kurā vienreiz gadā klausītājiem tiek piedāvāts labākais un savdabīgākais orķestra radošajā izpausmē.

Koncerta pirmajā daļā skanēs NBS orķestra solista, komponista, pianista un aranžētāja seržanta Sergeja Austra Universa 2016. gadā komponētā svīta pūšaminstrumentu orķestrim "Vidzeme". Tajā iekļauti nozīmīgi stāsti un leģendas par Ziemeļlatvijas senatni - kā svarīgu novada identitātes veidotāju no pagātnes līdz šodienai. Svītu veido piecas daļas.

Svītas atskaņojumā piedalīsies ne tikai orķestris, bet arī "Smilšu kino" māksliniece Zane Pumpure - Prāmniece, kas koncertu ievedīs plašākā multimediālā vidē. Aktieris Ivars Puga iejutīsies stāstnieka lomā, bet NBS deju kopas "Bramaņi" dejotāji palīdzēs izdejot latviešu Līgo svētku rotaļu, kuras motīvus varēsim saklausīt svītas piektās daļas mūzikā.

Koncerta otrajā daļā muzicēs NBS bigbends.

1919.gada 6.februārī Jaunformējamo spēku komandieris kapteinis Ludvigs Bolšteins izdeva pavēli, kurā uzdeva brīvprātīgo 11. rotai formēt muzikantu komandu. Saskaņā ar šo pavēli Liepājā tika nodibināts pirmais Latvijas armijas kara orķestris.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)