Banner 980x90

Alūksnē notiks Latvijas čempionāta posms biatlonā un tautas slēpojums 

Foto: Facebook/Prāta laboratorija
Foto: Facebook/Prāta laboratorija

No piektdienas, 26.februāra līdz svētdienai, 28.februārim Alūksnes novada ziemas sporta centrā "Mežinieki" notiks Latvijas čempionāta posms biatlonā un tautas slēpojums "Alūksne", aģentūru LETA informēja Alūksnes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Piektdien, 26.februārī, sāksies un svētdien, 28.februārī, "Mežinieku" trasē turpināsies Latvijas čempionāta posms biatlonā, ko rīko Latvijas Biatlona federācija, sadarbojoties ar Alūksnes novada pašvaldību. Gaidāms, ka uz starta stāsies vairums Latvijas labāko biatlonistu, kā arī tiek gaidīti sportisti no kaimiņvalstīm - Igaunijas un Lietuvas. Sportistiem oficiālie treniņi sāksies jau ceturtdienā, bet pirmais starts čempionātā būs piektdien plkst.11.00, kad savas sacīkstes sāks paši jaunākie biatlonisti, savukārt pārējiem sportistiem sprinta sacīkstes sāksies no plkst.12.00 Svētdien plkst.10.00 uz starta atkal pirmie stāsies mazākie biatlonisti masu starta disciplīnā, bet plkst.11.00 sāksies iedzīšanas sacensības pārējiem sportistiem. Mazie biatlonisti sacīkstēs vēl piedalās bez šautenēm.

Savukārt sestdien plkst.12.00 ziemas sporta centrā Alūksnes pievārtē ikviens slēpošanas cienītājs aicināts pārbaudīt savus spēkus tautas slēpojumā "Alūksne", kas notiek jau gandrīz 40 gadus. Slēpojumam pieteikties iespējams mājaslapā "www.sportlat.lv", kur publicēts sacensību nolikums. Sacensības noritēs vairākās vecuma grupās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Atsevišķs starts paredzēts arī mazajiem slēpotājiem viņu vecuma grupām piemērota garuma distancēs. Tautas slēpojumu "Alūksne" organizē biedrība "Sporta klubs SportLat" sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.

Nedēļas nogalē Alūksnē būs, ko darīt ne tikai slēpotājiem un biatlonistiem, bet arī viņu līdzjutējiem, jo notiks daudzi pasākumi. Piektdien, 26.februārī, plkst.19.00 Alūksnes Kultūras centrā ikviens aicināts apmeklēt pasākumu "Gada balva kultūrā un sportā", kura laikā tiks pasniegti Alūksnes novada pašvaldības apbalvojumi "Pagodinājums kultūrā" un "Pagodinājums sportā". Apbalvojamo sportistu vidū būs tādi novadnieki kā Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, pieredzējušais bobsleja kamanu stūmējs Intars Dambis un vairāki citi. Šis pasākums ir atvērts ikvienam apmeklētājam, kas vēlas sumināt kādu no apbalvojuma saņēmējiem. Pasākuma īpašais viesis būs LNT šova "Izklausies redzēts" 2015.gada uzvarētājs, aktieris, mūziķis Kristaps Rasims.

Sestdien no plkst.9.00 līdz plkst.13.00 Alūksnē pašvaldības administratīvās ēkas telpās un laukumā pie tās notiks mājražotāju un amatnieku tirdziņš, bet vakarā Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē plkst.18.00 uz Jāņa Petera teātra dziesmu koncertu "Spraud man puķi" aicina tādi Latvijā zināmi dziedātāji kā Andris Ērglis, Liene Šomase, Normunds Rutulis, "Anmary", Dainis Skutelis un Antra Stafecka. Savukārt svētdien, 28.februārī, plkst.17.00 turpat Alūksnes Kultūras centrā notiks saksofonu kvarteta "n[ex]t" koncerts. Biļetes uz Alūksnes Kultūras centra pasākumiem pieejamas mājaslapā "www.bilesuparadize.lv".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)