Banner 980x90

Alūksnē koncertēs Latvijas Radio koris

Piektdien, 22.aprīlī, plkst.19.00 Alūksnes Kultūras centrā Latvijas Radio koris diriģenta un kora mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas vadībā uzstāsies koncertprogrammā "Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeja mūzikā".

Kā aģentūru LETA informēja Alūksnes Kultūras centra mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Gints Skulte, šajā koncertprogrammā gaidāms emocionālu stāstu un sajūtu piedzīvojums, kas balstīts uz jau iepriekš izskanējušiem un plašu atsaucību ieguvušiem koncertu cikliem "Vācietis. Klavierkoncerts" un "Imants un Ziedonis".

Koncertā klausītājiem būs iespēja izbaudīt Imanta Kalniņa un Ziedoņa, Vācieša un Artūra Maskata sadarbību un radošo savīšanos gan ciešā emocionālā saiknē, gan garīgās esības būtības meklējumos.

Koncertā mūzika mīsies ar Ziedoņa balss ierakstiem - dzejoļa lasījumu jeb jēdzienu spēlēm, kas ierakstītas Latvijas Radio pirms desmit gadiem, godinot dzejnieku 70.dzimšanas dienā.

"Ojārs Vācietis ir vienīgais dzejnieks, kas iet caur visu manu dzīvi. Ne tikai laiks un citi cilvēki, arī es pats esmu mainījies, bet Vācietis ir palicis nemainīgs lielums," izteicies komponists Arturs Maskats.

"Skaistākā un grūtākā lieta ir nemēģināt neko izdomāt, vai tas ir jauniestudējums vai iestudējuma atkārtojums, bet veidot to uzvedumu, kāds mums pašlaik liekas vistuvākais. Iespējams, pēc desmit gadiem mēs liksim akcentus uz citiem dzejoļiem," uzskata Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Kļava.

Kopā ar Latvijas Radio kori koncertprogrammā piedalās arī Dace Kļava (klavieres), Arturs Noviks (akordeons), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Mārtiņš Zilberts (klavieres).

Biļetes nopērkamas mājaslapā "www.bilesuparadize.lv", Alūksnes Kultūras centrā, kā arī citās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)