Banner 980x90

Alūksnē būs iespēja pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai

Valmiera, 26.jūn., LETA. No 1.augusta līdz mēneša beigām Alūksnes novada dzīvojamo māju īpašnieki varēs iesniegt pieteikumus pašvaldības līdzfinansējumam, lai pieslēgtu savas mājas centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Evita Aploka.

Pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai varēs saņemt iedzīvotāji, kuri savu dzīvesvietu deklarējuši Alūksnes novadā, kā arī dzīvokļu īpašnieku kopības novada teritorijā esošam īpašumam. Līdzfinansējumu pašvaldība piešķirs projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai 50% apmērā, bet ne vairāk kā 750 eiro viena nekustamā īpašuma pieslēgšanai.

Lai pieteiktos līdzfinansējuma saņemšanai, pretendentam pašvaldībā būs jāiesniedz iesniegums, īpašuma piederību apliecinošs dokuments, dzīvokļu īpašnieku kopībai - dokuments, kas apliecina, ka atbilstoši normatīvo aktu prasībām dzīvokļu īpašnieki ir pieņēmuši lēmumu par pieslēguma izbūves nepieciešamību, noteiktas personas pilnvarojums ar līdzfinansējuma pieprasīšanu saistītu darbību veikšanai. Tāpat jāiesniedz Būvniecības likumā noteiktā dokumentācija, dokumenti, kas apliecina projektēšanas darbu apmaksu, sertificēta būvinženiera apstiprināta būvdarbu tāme, kā arī citi dokumenti. Sīkāka informācija par to gūstama iepriekš minētajos pašvaldības saistošajos noteikumos.

Alūksnes novada dome šogad pieņēma saistošos noteikumus "Par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai", kas nosaka, ka pašvaldība līdzfinansē dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai, lai veicinātu privātā sektora māju pieslēgšanu centralizētajiem tīkliem.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus sākt laikus interesēties par līdzfinansējuma saņemšanas iespējām, jo nepieciešamās dokumentācijas sagatavošana prasīs zināmu laiku. Dzīvojamo māju īpašnieki, kuri vēlētos izmantot šo iespēju, aicināti vērsties pie attiecīgajiem ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniedzējiem savā teritorijā.

Lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu pieņems Alūksnes novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)