Banner 980x90

Alūksnē atzīmēs pilsētas svētkus

Valmiera, 28.jūl., LETA. No 4.augusta līdz 6.augusta Alūksnē svinēs pilsētas svētkus, aģentūrai LETA pavēstīja Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Evita Aploka.

Pirmās svētku dienas vakarā Pilssalas estrādā ar 70 gadu jubilejas koncertu uzstāsies Boriss Rezņiks.

Jaunajā pilī Alūksnes muzejā notiks Alūksnes mākslinieku kopizstādes "Laiks savējiem" atklāšana, būs apskatāma ASV dzīvojušās novadnieces Austras Lindes darināto 120 tautu meitu tērpu izstāde, kā arī notiks tēlniecei Lilijai Līcei veltīts pasākums. Savukārt Alūksnes Lielajos kapos sadarbībā ar biedrību "Latviskais mantojums", Jāni Poli un Aināru Zelču sestdien atklās pieminekli tēlniecei, jo viena no Līces skulptūrām no Alūksnes muzeja krājuma tiek deponēta uz kapiem, kur tā būs izvietota kā viņas piemineklis. Mākslas darbi pilsētas svētku sestdienā būs skatāmi arī Alūksnes Mākslas skolā - tā būs Latvijas Mākslinieku savienības ceļojošā izstāde "Klusā daba".

Sestdien pilsētā būs vērojamas vairākas 2.Starptautiskā deju festivāla "Alūksnes vasara" norises. Festivāla dalībnieki dosies krāšņā gājienā pa pilsētas ielām, bet no plkst.12 līdz pat aptuveni plkst.15.30 kolektīvi rādīs savas deju programmas. Sestdienas vakarā plkst.20 festivāla noslēguma koncerts Pilssalā tiek veidots kopā ar grupu "Auļi", uguns šovu no Daugavpils un Alūksnes loku šāvēju klubu "Ziemeļnieks". Koncerta noslēgumā debesīs virs Pilssalas estrādes uzšausies svētku salūts. Ieeja uz festivāla lielkoncertu ir bez maksas.

Sestdienā Alūksnes Kultūras centrā notiks otrs ar jubileju saistītais pasākums - atzīmējot komponista 60 gadu dzīves jubileju, ikviens Uģa Prauliņa talanta cienītājs šajā dienā aicināts uz tautas mūzikas cikla "Pagānu gadagrāmata" koncertu.

Svētdien plkst.18.36 notiks projekta "1836" bezmaksas koncerts Alūksnes Kultūras centra Mazajā zālē. Projekta īstenotāji pagaidām tur noslēpumā to, kādi mākslinieki muzicēs koncertā Alūksnē, tomēr citos līdzīgos koncertos piedalījušies tādi zināmi mākslinieki kā "Goran Gora", Renārs Kaupers un citi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)