Banner 980x90

Aktīvi turpinās balsojums par Vidzemes labākajiem mediķiem

Jau ceturto reizi pēc kārtas norisinoties sabiedrības balsojumam par gada labākajiem mediķiem, Vidzemes iedzīvotāji ir aicināti nosaukt, viņuprāt, labākos medicīnas speciālistus, kas būtu pelnījuši saņemt apbalvojumus, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja projekta organizatori.

Pērn, rezultējoties sabiedrības balsojumam, vidzemnieki nominācijām bija izvirzījuši 50 māsas, 17 vecmātes un 25 ārstu palīgus, kā arī kopumā snieguši 50 balsojumus par ārstiem. Šobrīd saņemto balsojumu skaits tuvojas tūktots balsu atzīmei.

"Pagājušajā gadā novērojām, ka īpaši aktīvi sabiedrības balsojumā piedalās Latvijas reģionu iedzīvotāji, daloties patiesi aizkustinošos stāstos par veselības aprūpes nozares speciālistiem," stāsta Latvijas Māsu asociācijas prezidente Jolanta Zālīte.

"Pērn saņēmām īpaši daudz balsu par ārstiem, ar kuriem pacienti saskaras visbiežāk. Tā kā balsojums norisinās elektrinoski, savukārt balsotāji biežāk ir gados vecāki cilvēki, aicinām jaunākos tuviniekus palīdzēt saviem radiem, lai kopīgi nobalsotu par saviem labākā mediķa kandidātiem," aicina Zālīte. "Gada balva medicīnā" ietvaros tiek godināti mediķi par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu pacientu veselības labā, ko raksturo pasākumam izvēlētais moto "Dodot gaismu, sadegu".

Sabiedrības balsojums norisināsies līdz 19.janvārim mājaslapā www.gadabalvamedicina.lv, sniedzot iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam nobalsot par savu labākā mediķa kandidātu nominācijās "Gada ārsts", "Gada ārsta palīgs", "Gada māsa", "Gada vecmāte", "Gada farmaceits" un "Gada rehabilitācijas speciālists".

Lai piedalītos balsojumā, nepieciešams atbildēt uz pāris vienkāršiem jautājumiem, kā arī minēt īsu pamatojumu, kāpēc izvēlētais speciālists ir pelnījis saņemt apbalvojumu. Lūgums ņemt vērā, ka no vienas IP adreses iespējams balsot līdz piecām reizēm.

Gada balvas ietvaros tiks godināti Latvijas mediķi desmit dažādās nominācijās. Sabiedrības balsojumam tiek izvirzītas nominācijas, kurās nosaka Gada māsu, ārsta palīgu, vecmāti, farmaceitu, rehabilitācijas speciālistu un ārstu.

Nominācijās "Gada slimnīca", "Gada notikums medicīnā", "Par mūža ieguldījumu veselības aprūpes organizācijā" un "Gada cilvēks medicīnā" laureātus noteiks Veselības ministrijas, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Māsu asociācijas un Rīgas Stradiņa universitātes kopēja žūrija. Ikviens nomināciju ieguvējs svinīgajā apbalvošajas ceremonijā 1.februārī saņems balvu - statueti veidotu kā dzīvības asnu, kas mākslinieka Armanda Jēkabsona rokām oriģināli izstrādāta tieši šim pasākumam 2007.gadā.

Pasākumu organizē Latvijas Ārstu biedrība un Latvijas Māsu asociācija sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti. "Gada balva medicīnā" informatīvi atbalsta Veselības ministrija, savukārt finansiālu atbalstu sniedz nacionālie ražotāji "Grindex" un "OlainFarm". Svinīgā "Gada balva medicīnā 2013" apbalvošanas ceremonija būs skatāma Latvijas Neatkarīgās televīzijas kanālā sestdien, 2014.gada 1.februārī, plkst.18.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)