Banner 980x90

Aicina ielīgot Jāņus Zušu festivālā Alūksnē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 18. jūnijā Alūksnes Pilssalā aicinām uz Lielajām Līgo lustēm Trešajā Zušu festivālā, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Festivāla norises sāksies jau no plkst.11.00 ar sportiskām aktivitātēm, ko rīkos Alūksnes un Apes novada fonda Jauniešu ideju laboratorija. Jaunieši ikvienu sportot gribētāju aicina uz aktīvās atpūtas pasākumu "Zušu skrējiens" Pilssalas stadionā. Plkst.11.00 stadionā tiks dots starts 7 kilometru skrējienam lielākajiem dalībniekiem, savukārt plkst.12.00 notiks stafetes skrējiens bērniem līdz 13 gadu vecumam. Dalībnieki skrējieniem varēs reģistrēties jau no plkst.10.00 līdz plkst.10.50 stadionā. Pasākuma laikā ikviens varēs ar savu ziedojumu atbalstīt projektu "Jauniešu projektu konkurss #2". Skrējienu uzvarētājus gaida īpašas, svētkiem atbilstošas balvas.

Pēcpusdienā plkst.15.00 Pilssalas estrādē Zušu festivāla atklāšanā Alūksnes un Apes novada deju kolektīvi izdejos jestrus deju soļus koncertā "Precinieki nāk". Dejotāji būs sarūpējuši skaistu koncertu, kuram par pamatu ņemtas Rūdolfa Blaumaņa komēdijas "Īsa pamācība mīlēšanā" norises – skatītāji deju rakstos varēs izdzīvot Viļņu Jāņa gaitas uzticamas un mīļas sievas meklējumos. Pie tam, dejotāji ne tikai izdejos dažādas dejas, bet arī iejutīsies aktieru lomās. To visu papildinās Jaunlaicenes folkloras kopa "Putnis", kas gādās par muzikālo noformējumu, kolektīva dalībnieces Māra Svārupe, Inese Dārziņa un Dina Jāņekalne būs arī teicējas. Koncerta scenārija autore un režisore ir deju kolektīvu virsvadītāja Lāsma Skutāne.

Savukārt no plkst.17.00 līdz plkst.19.30 Pilssalas teritorijā notiks dažādas aktivitātes festivāla apmeklētājiem. Te varēs izmēģināt savus spēkus vairākos konkursos, kuru nosaukumi mazliet atklāj arī to būtību, piemēram, "Gardie zuši" un "Alus kausu tukšošana", kur dalībnieki varēs mēroties spēkiem zušu ēšanā un alus dzeršanā, "Skanīgākā mute", kur varēs apliecināt savus dziesmu krājumus, vai "Papardes zieda meklētāju atlase", kur meitas būs iespēja dižoties ar garākajām bizēm un krāšņākajiem Jāņu vainagiem, bet puišus un vīrus vērtēs pēc izcilākajām sejas rotām – ūsām un bārdas. Jāteic, ka trijos no kopumā sešiem konkursiem uzvarētājiem būs iespēja tikt pie balvas – zuša. Noslēgumā no visiem konkursu dalībniekiem tiks izlozēts viens galvenās balvas ieguvējs un arī tam balvā būs kūpināts zutis.
Bērniem šai laikā būs pieejamas savas bezmaksas aktivitātes - sacensības pie "Brīnumu kalējiem", bet par maksu varēs izklaidēties piepūšamajās atrakcijās, braucot ar velokartiem un lēkājot batutos.

Pasākuma apmeklētāju priekam pēcpusdienā muzicēs Normunds Veļķeris un Arnis Rappa, kā arī dziedās Alūksnes Kultūras centra jaunie dziedātāji. Protams, būs tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādus mājās tapušus rokdarbus un gardumus - sieru, alu, maizi, zivis, tostarp arī pašus pasākuma vaininiekus - zušus. Jāteic, ka šī gada pavasaris diemžēl nebija labvēlīgs zušu nozvejai Alūksnes ezerā, tādēļ ar pašmāju zušiem tirgošanai vien nepietiks un šis gardums būs sarūpēts arī no citām to nozvejas vietām.

Pēcpusdienas pasākumu vadīs Valmieras Drāmas teātra aktieris Krišjānis Salmiņš, kurš aizstās iepriekš šim pienākumam plānoto teātra kolēģi Imantu Stradu.

Jāpiebilst, ka uz deju koncertu un Zušu festivāla aktivitātes laikā no pulksten 17.00 līdz 19.30 ieeja būs bez maksas.

Tiem, kuri kādu iemeslu dēļ tomēr šajā dienā nevarēs apmeklēt Zušu festivālu Alūksnē, varēs būs iespēja sekot līdzi laika posmā no plkst.15.00 līdz plkst.19.30 notiekošajām tā norisēm tiešraidē interneta vietnē "www.fokuss.tv." Līdz ar Zušu festivāla norisēm neliels ieskats tiks sniegts arī pludmales volejbola sacensību "Katrīnas kauss" un Latvijas Čempionāta spiningošanā no laivas norisēs.

Plkst.20.00 Pilssalas estrādē īstas Līgo lustes sagaidāmas koncertā "Ne silts, ne auksts", uz kuru aicina novadnieka Laura Amantova vadītais un alūksniešu mīlētais muzikālais kolektīvs "Mirage Jazz orchestra", Juris Vaivods un brīnišķīgie Dailes teātra dziedošie aktieri Ieva Segliņa, Ērika Eglija un Gints Andžāns. Plkst.22.00 turpat estrādē Jāņu ielīgošanas zaļumballē spēlēs Vilnis Dumpis un "Deju orķestris". Ieejas biļetes uz vakara pasākumiem (koncertu plkst.20.00 un zaļumballi plkst.22.00) iepriekšpārdošanā var iegādāties par 5 eiro Alūksnes Kultūras centrā, pasākuma dienā tās maksās 7 eiro, savukārt, ja pasākuma dienā apmeklēsiet tikai zaļumballi – tās ieejas biļetes cena būs 5 eiro.

Šajā dienā Alūksnes Pilssalā notiks arī piektās starptautiskās sacensības pludmales volejbolā "Katrīnas kauss", kas šogad kā trešais posms iekļautas arī Latvijas Tautas sporta asociācijas čempionātā.

Informējam, ka sakarā ar sestdien Pilssalā notiekošajiem pasākumiem Pilssalas iela un arī pati Pilssala transportlīdzekļu kustībai būs slēgta laika posmā no plkst.8.00 līdz plkst.20.00 (izņemot ar caurlaidēm).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)