Banner 980x90

13 jautājumi projekta "Dāvā sapni" veidotājai Janai Ezeriņai

Šoreiz uz 13 jautājumiem atbild reklāmas aģentūras "One Hot Agency" valdes priekšsēdētāja un labdarības fonda "Dāvā sapni" radītāja Jana Ezeriņa.

1. Trīs svarīgākie notikumi Jūsu pārstāvētajā nozarē pēdējā laikā?


Mans pēdējā laika lielākais panākums ir realizētais labdarības projekts "Dāvā sapni" jeb daudziem pazīstams kā "Čiekura projekts". Kopš okobra vidus kopā ar TV3 mums izdevās savākt gandrīz 200 tūkstošus latu. Par šo naudu Latvijā izdosies ieviest progresīvo Brucker beofeedback fizioterapijas metodi, kas palīdzēs vairāk kā 2 000 Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem, kā arī ārstēt vēl 20 bērnus ar dažādām smagām un grūti ārstējamām diagnozēm.

2. Kādi Jums ir lielākie izaicinājumi tuvākajā laikā?

Viens milzīgs izaicinājums ir dot "Dāvā sapni" projektam jaunu elpu, lai jau rudenī atsāktu darbu ar jaunu sparu. Otrs svarīgs uzdevums ir spēt sniegt palīdzību visiem bērniem un viņu ģimenēm, kas mums uzticējās, piedalījās kampaņā un tagad gaida savas operācijas vai rehabilitācijas kursus.

3. Ko Jūs domājat par latviešu aizceļošanu uz ārzemēm?

Ne labi, ne slikti. Tā ir neizbēgamība, ko diktē šis laikmets – cilvēku migrēšanas iespējas ir neizmērojamas. Katrs var pāris stundu laikā pabūt otrā pasaules malā un atgriezties. Valodas zināšanas dod papildus plusus. Tas ir katra paša izvēles jautājums. Personīgi es neizslēdzu savu aizbraukšanu uz kādu laiku, taču noteikti vēlos atgriezties. Uzskatu, ka ja reiz Dievs ir vēlējies, lai es šeit piedzimstu, tātad viņam ir bijusi kāda noteikta doma. Tā arī tagad dzīvē mēģinu rast atbildi uz jautājumu - kāpēc tieši šeit? Ko es varu izdarīt tieši šajā vietā uz zemes.

4. Nosauciet latvieti ar ko var lepoties visa Latvija?

Vaira Vīķe Freiberga. Dziļi noliecu galvu šīs izcilās sievietes priekšā. Mūsu sportisti, "Prāta vētras" puiši, Vestards Šimkus.

5. Vieta, kur varat relaksēties un atjaunot spēkus?

Jūra un kalni. Nevaru bez abiem. Kaitbords, snovbords, taču pati svarīgākā ir sastapšanās ar stihijām – vējš, ūdens, saules pieliets gaiss, pūdersniegs.

6. Labākais notikums Jūsu dzīvē pēdējā laikā?

Apzināšanās, ka man patīk ceļot vienatnē. Ieguvu to savā pēdējā ceļojuma laikā Kambodžā.

7. Kāds ir Jūsu mīļākais ēdiens un dzēriens?

Ēdu visai pieticīgi. Kopš pievērsos jogai, uz ēdienu vispār skatos savādāk. Man nenāk prātā kaut kas tāds, bez kā nevaru dzīvot.

8. Kāda ir Jūsu labākā un sliktākā īpašība?

Nāk prātā mana optimistiskā un vienmēr enerģiskā tēta sakāmais:
"Labās īpašības: daudz ēst un ilgi gulēt.
Sliktās: daudz runāt un ilgi dzīvot."

9. Kas ir labākais, ko cilvēce ir ieviesusi?

Domāju, ka cilvēce ar saviem izgudrojumiem mūs ved tuvāk iznīcībai. Atgriešanās pie dabiskā, pie tā, ko paredzējis Dievs, manās acīs ir vienīgais un pareizais cilvēces ceļš.

10. Ja Jūs būtu Dievs, ko Jūs mainītu pasaulē?

Katrā cilvēkā ir Dievs, līdz ar to mums jau ir iedota šī iespēja – mainīt pasauli. Taču, ja godīgi, es pasaules mainīšanai neticu. Vairāk pati cenšos un citiem iesaku mainīt attieksmi, nevis pasauli. Un tas jau ir daudz.

11. Kas ir Jūsu elks? Kāpēc?


Cilvēki, kas ir gudrāki un apdāvinātāki kā es. Tiem, kam Dievs iedevis spēju redzēt, zināt un just vairāk, dziļāk. Tādus cilvēkus es nemitīgi meklēju, uzskatot, ka tā realizēju vienu no savas dzīves augstākajime uzdevumiem – apzināties, attīstīt sevi, iemācīties kaut ko.

12. 10 ballu sistēmā – cik laimīgs Jūs pašlaik jūtaties?

Laime ir tāds neiespējams stāvoklis, ko visi meklē, taču nevar atrast. Lielākoties cilvēki atrod prieku, to kļūdaini uzskatot par laimi. Tomēr laimi kā apziņas stāvokli cenšos sevī uzturēt. Varu teikt, ka tikai tagad faktiski esmu sākusi dzīvot tā, lai varētu teikt – tas ir labākais, kas ar mani varēja notikt, līdz ar to mani pastāvīgi pavada sava veida laimes sajūta.

13. Jūsu novēlējums Latvijai.

Ticu Latvijai kā brīnišķīgu individualitāšu cilvēku kopienai. Strādājot katram pašam ar sevi, atverot sevī drosmi, uzdrīsktēšanos, raisot ticību saviem spēkiem, nekoncentrējoties un ienaidniekiem, bet gan savam attīstības ceļam - un mūsu valsts būs stipra un varena.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)