Banner 980x90

Vēl var pieteikties mācībām Alsviķu arodskolā

Alsviķu arodskolā tuvojas nobeigumam uzņemšana mācībām. Šogad skola uzņem valsts budžeta finansētās grupās šuvējus, aprūpētājus, pavārus (jāmācās 3 gadi) un pavāra palīgus (jāmācās 2 gadi).

Kā pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informēja skolas direktore Anita Palma, grupas gandrīz pilnībā nokomplektētas (vēl dažas vietas pavāru palīgu grupā). Visas izglītības programmas ir akreditētas, licencētas. Ir laba materiālā bāze, saprotoša sadarbība ar darba devējiem, pie kuriem audzēkņi dodas kvalifikācijas praksē, pieredzes bagāti, saprotoši skolotāji.

Šajās grupās uzņem audzēkņus, sākot ar 15 gadu vecumu, vēlams ar pabeigtu pamatskolas izglītību, bet, ja dažādu apstākļu dēļ 15 gadu vecumā vēl nav 9 klašu izglītība, tad to var iegūt pie skolā uz vietas, mācoties vakara maiņu vidusskolā, sākot ar 8.klasi. Tātad vienlaicīgi var apgūt gan profesiju, gan iegūt vispārējo izglītību (pabeigt 8., 9.klasi), bet, ja jau ir pamatskolas izglītība, var paralēli iegūt šo trīs gadu laikā arī vidējo izglītību.

Skolai ir dienesta viesnīca, laba ēdnīca. Audzēkņiem ar invaliditātes grupu, kas ir skolas pamatkontingents, ēdināšana ir valsts apmaksāta (dienā 4 ēdienreizes), ja nav invaliditātes grupa, maksā paši audzēkņi, bet lielākajai daļai šo pakalpojumu apmaksā pašvaldības, protams, tas jānopelna ar labām sekmēm un pozitīvu attieksmi pret visiem audzēkņa pienākumiem.

Atspaids ģimenei ir arī stipendija. Sekmīgie audzēkņi saņem gan valsts budžeta stipendiju, gan Eiropas Sociālā fonda stipendiju.

Bez valsts budžeta finansētām grupām, ir iespēja mācīties ESF grupās, kurās gan ir citi uzņemšanas nosacījumi: uzņem jauniešus vecumā no 17 līdz 29 gadiem, jāmācās viens gads (tas sadalās apmēram uz pusēm – mācības un tad prakse pie darba devēja). Audzēkņi saņem stipendiju līdz 115 Eur mēnesī, tiek apmaksāts ceļš no dzīves vietas līdz prakses vietai u.c. nosacījumi (sīkāk var iepazīties skolā vai zvanot šā projekta vadītājai Jūlijai 26149818). Šajās grupās šogad plānots uzņemt pavārus un galdniekus. Galdnieku grupā gan vēl ir brīvas vietas, nesaprotam, kur palikuši jaunieši, kas vēlētos apgūt galdnieka prasmes, jo šī taču ir darba tirgū pieprasīta profesija visu laiku.

Pašlaik nobeigumam tuvojas Lauku atbalsta dienesta finansētais skolas teritorijas labiekārtošanas darbu projekts, sāksim Klimatu pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) 4.kārtas projektu, kura laikā uzsāksies Pils ēkas renovācijas darbi; oktobrī sāksies audzēkņu padziļināta angļu valodas zināšanu apguve, lai martā veselu mēnesi izietu praksi Portugālē (šādu iespēju nopelnīs 8 jaunieši), tūlīt, 21.augustā, 6 skolas audzēkņi dosies projektā "Tava vide" nopelnītā atpūtas braucienā uz Stokholmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)