Banner 980x90

Veic būvgružu novākšanu Torņa ielā 15

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Alūksnes novada pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Alūksnes nami" darbinieki veikuši starpstāvu un pamatu nostiprināšanas darbus, kā arī būvgružu novākšanu gāzes eksplozijā cietušajā ēkā Torņa ielā 15, Alūksnē, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks.

Kā informē SIA "Alūksnes nami" valdes loceklis Armands Musts, būvgružu novākšanas un ēkas bojātās daļas nostiprināšanas darbi veikti pēc Latvijas Būvinženieru savienības speciālistu norādēm. Aizvadītās nedēļas nogalē iedzīvotājiem, kuru mājvietas cieta eksplozijā, tika dota iespēja atbrīvot dzīvokļus no mēbelēm un sadzīves tehnikas, kā arī produktiem, kuri bojājoties varētu radīt antisanitārus apstākļus. Iedzīvotājiem, kuriem tas bija nepieciešams, pašvaldības kapitālsabiedrība nodrošināja arī transporta pakalpojumus, lai mantas varētu pārvietot uz pagaidu mitekļiem.

Sestdien, 10. septembrī cietušās ēkas gāzes tīklus apsekoja arī Latvijas Propāna gāzes (LPG) eksperti, kuri atzina, ka pārējā ēkas daļā drīkst atjaunot gāzes padevi, kas arī tika izdarīts. Šobrīd SIA "Alūksnes nami" saņēmuši vairākus iedzīvotāju lūgumus vērsties LPG un aicināt uzņēmumu aktīvāk pārbaudīt un kontrolēt gāzes tīklu stāvokli. Par šiem un vēl citiem ar gāzes pakalpojumu nodrošināšanu saistītiem jautājumiem SIA "Alūksnes nami" tuvākajā laikā iecerējusi tikšanos ar LPG, kuras laikā plānots piedāvāt savas idejas par savstarpējās sadarbības uzlabošanu.

Šobrīd pašvaldības kapitālsabiedrība ir noslēgusi eksplozijā cietušo ēkas daļu atbilstoši Valsts policijas norādījumiem, nepieciešamības gadījumā nodrošinot iekļuvi ēkā dzīvokļu īpašniekiem. Par tehniskā stāvokļa novērtēšanu pašvaldība noslēgusi līgumu ar uzņēmumu SIA "LBS-Konsultants".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)