Banner 980x90

Veclaicenē norisināsies zemledus makšķerēšanas sacensības

2.februārī Veclaicenes pagasta Ilgāja ezerā notiks tradicionālās zemledus makšķerēšanas sacensības "Ilgāja zivtiņa" ("Kikkajärve kalakõnõ"), kas ik gadu pulcē zemledus makšķerēšanas cienītājus gan no Latvijas, gan Igaunijas, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Sacensības sāksies plkst.12.00 Ilgāja ezerā pie "Aleju" mājām un turpināsies līdz plkst.14.00. Dalībnieki sacensībām reģistrēties varēs no plkst.11.00 līdz plkst.11.30, bet iepriekšēja reģistrēšanās būs iespējama no 30.janvāra, zvanot organizatoru pārstāvim Jānim Dambim pa tālruņiem 64329028 vai 28381507.

Šogad vienlaikus ar sacensībām notiks arī Dabas aizsardzības pārvaldes rīkotais slēpojums pa Kornetu - Peļļu liegumu Veclaicenes pagasta teritorijā, atzīmējot Pasaules Mitrāju dienu.

Šādas zemledus makšķerēšanas sacensības starp Latvijas un Igaunijas makšķerniekiem notiek jau ceturto gadu un to rezultātā tiek izcīnīts ceļojošais kauss, ko iegūst tās valsts makšķernieki, kuru vidējais loms uz vienu makšķernieku ir lielāks. Kauss gadu glabājas uzvarējušās valsts pierobežas pagasta pārvaldē - Veclaicenē vai Varstu. Jāteic, ka pagājušajā gadā lielāks loms bija Latvijas makšķerniekiem.

Sacensību mērķis ir veicināt Latvijas - Igaunijas pierobežā dzīvojošo cilvēku sadarbību, popularizēt zemledus makšķerēšanu kā veselīgu un aktīvu sporta veidu, tikties domubiedriem no abām valstīm un noteikt labākos zemledus makšķerniekus. Tāpat šī ir iespēja popularizēt atpūtu pierobežā esošajos Kornetu - Peļļu un Paganamaa dabas liegumos.

Zemledus makšķerēšanas sacensības rīko Veclaicenes pagasta pārvalde, biedrība "Veclaicenes Avotiņš", Igaunijas Republikas Krabu ciema biedrība, biedrība "Veclaicenes Avotiņš", Veclaicenes pagasta pārvaldes saimniecības pārzinis Jānis Dambis un tūrisma darba speciālists Jānis Prangels.

Zemledus makšķerēšanas sacensības notiks individuālā konkurencē un dalībnieku skaits nebūs ierobežots. Tāpat arī makšķernieki netiks dalīti vecuma un dzimuma grupās. Sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte. Dalības maksa sacensībās ir 1 lats jeb 1,42 EUR.

Bērni un pieaugušie, kuri nepiedalīsies zemledus makšķerēšanas sacensībās, varēs piedalīties dažādās stafetēs un spēlēs, līdzi var paņemt arī ragaviņas, jo būs iespēja vizināties no kalna.

Pasākuma rīkotāji aicina katru pasākuma apmeklētāju un dalībnieku līdzi paņemt savu krūzīti, karoti un šķīvi vai bļodiņu, kur nobaudīt Ilgāja ezera krastā vārīto tēju un zivju zupu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)