Banner 980x90

Skolu reitingā par starptautisko olimpiāžu rezultātiem pirmo vietu saglabā Rīgas Valsts 1.ģimnāzija

Rīga, 26.aug., LETA. Ata Kronvalda fonda veidotajā "Zvaigžņu reitingā", kurā apkopotās skolas par labākajiem starptautisko olimpiāžu rezultātiem, atkārtoti pirmo vietu ieņem Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, aģentūru LETA informēja fondā.

Salīdzinot ar pērn apkopotajiem rezultātiem, augstus rezultātus sniegusi RTU Inženierzinātņu vidusskola, pakāpjoties no trešās uz otro vietu, kā arī Olaines 1.vidusskola, kas pagājušā gada reitingā netika iekļauta, savukārt šogad ieņem godalgoto trešo vietu.

Arī Daugavpils Krievu vidusskolas - liceja skolēni šajā mācību gadā ir spējuši apliecināt savas augstās zināšanas, jo šogad iekļuvuši arī "Zvaigžņu reitinga" ceturtajā vietā. Minētā ceturtā vieta tiek dalīta ar Cēsu Valsts ģimnāziju.

Tālāk reitingā seko Daugavpils Valsts ģimnāzija, Ventspils 1.ģimnāzija, Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, Rīgas 92.vidusskola, Ziemeļvalstu ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas vidusskola "Premjers", Jūrmalas Valsts ģimnāzija, Rīgas 88.vidusskola, Ropažu vidusskola, Druvas vidusskola, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija, Salaspils 1.vidusskola, Aizkraukles novada vidusskola.

Reitinga apkopošanā, tiek ņemti vērā skolēnu sasniegumi dažāda veida starptautiskajās olimpiādēs gada laikā no 2018.gada 1.jūnija līdz 2019.gada 1.jūnijam.

"Zvaigžņu reitinga" mērķis ir palielināt pedagogu un izglītības organizatoru ieinteresētību darbā ar talantīgiem skolēniem, kuriem ir tieksme patstāvīgi apgūt zināšanas, stāstīja fonda pārstāvji.

Konkursā balles aprēķina pēc katras skolas skolēnu rezultātiem starptautiskajās olimpiādēs un reitingā tiek izmantos princips "Zvaigzne izspīd tikai vienu reizi", proti, skolēnam, kurš piedalījies vairākās starptautiskajās olimpiādēs, reitingā ieskaita tikai vienu labāko rezultātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)