Banner 980x90

Sāk Vidzemes plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas plāna publisko apspriešanu

Valmiera, 24.nov., LETA. Šodien sākas Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) deinstitucionalizācijas plāna 2017.-2020.gadam pirmās redakcijas publiskā apspriešana, aģentūru LETA informēja VPR pārstāve Anita Āboliņa.

Apspriešana ilgs līdz 27.decembrim. Sabiedriskās apspriedes sanāksmes notiks 12.decembrī plkst.12 Valmierā, Tērbatas ielā 10. Dalība jāpiesaka līdz 8.decembra plkst.17 VPR mājaslapā.

VPR deinstitucionalizācijas plāna galvenais uzdevums ir plānot optimālu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu attīstību un izvietojumu Vidzemes pašvaldībās, lai nodrošinātu sava reģiona iedzīvotājiem nepieciešamos atbalsta, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pēc iespējas tuvāk to dzīvesvietai un novērstu personu nokļūšanu institūcijās. Galvenās mērķa grupas ir cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem, bērni sociālās aprūpes centros un bērni ar funkcionāliem traucējumiem.

Plāna apspriešanā aicināti piedalīties gan pašvaldību pārstāvji, gan sociālo un vispārējo pakalpojumu sniedzēji, gan arī nevalstiskās organizācijas, institūcijas un ikviens iedzīvotājs, lai paustu savu viedokli un sniegtu priekšlikumus, ja tādi radušies.

Deinstitucionalizācijas plāna materiāli pieejami gan elektroniski VPR mājaslapā, gan VPR telpās Cēsīs un Valmierā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)