Banner 980x90

Pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par atkritumu konteineriem Alūksnes novadā

Rīga, 1.jūl., LETA. Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par to, kur būtu nepieciešams izveidot jaunu atkritumu šķirošanas punktu, kā arī izteikt domas un ierosinājumus par jau esošajiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Sanita Pāsa.

Viņa uzsvēra, ka atkritumu daudzums un to šķirošana strauji ir kļuvusi par vienu no aktuālākajām problēmām visā pasaulē. Lai risinātu šo globālo problēmu, ir jāveic virkne lokālu darbību, sacīja Pāsa.

Alūksnes novadā, rūpējoties par vides tīrību un kārtību, ir uzstādīti dalīto atkritumu konteineri. Lai vēl vairāk sekmētu atkritumu šķirošanu, to padarot ērtāku un pieejamāku, ir izveidota interaktīva karte, ar kuru var iepazīties pašvaldības mājaslapā, teica Pāsa.

Jaunajā interaktīvajā kartē iespējams iepazīties ar vietām novada teritorijā, kurās izvietoti konteineri, paziņot konteineru apsaimniekotājiem par to, ja kāds no tiem ir pārpildīts, kā arī izteikt savus komentārus par atkritumu apsaimniekošanu. Paredzēts, ka aplikāciju varēs lietot arī telefonos un planšetdatoros.

"Lai veidotu Alūksnes novadu videi draudzīgāku, ar šo interaktīvo karti aicinām iesaistīties atkritumu šķirošanā arī tos, kas to vēl nedara," sacīja Pāsa.

Pērn Alūksnes novadā SIA "Pilsētvides serviss" izvedis 143 tonnas stikla un 166 tonnas papīra un plastmasas pudeļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)