Banner 980x90

Pamatapmācību kursu uzsāks 25 jaunie karavīri

Rīga, 25.jūl., LETA. Rīt, 26.jūlijā pamatapmācības kursu Alūksnē Kājnieku skolā sāks 25 jaunie karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle.

Pamatapmācību kursā piedalīsies tie karavīri, kuri sekmīgi pabeiguši Rekrutēšanas un atlases centra veikto atlasi.

Lai kļūtu par profesionālā dienesta karavīru, kandidātiem vispirms veic veselības pārbaudi, kā arī psihodiagnostikas un fiziskās sagatavotības pārbaudes testus.

Šis būs jau septītais no šogad plānotajiem 13 kareivja pamatapmācības kursiem, kuru laikā jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

Pērn bruņotajos spēkos tika uzņemti 607 jauni karavīri, šogad ir plānots uzņemt 828 jaunus karavīrus.

Pērn Saeimas apstiprinātajā Valsts aizsardzības koncepcijā noteikts, ka bruņotie spēki miera laikā uztur 17 500 militāri sagatavotus karavīrus, tai skaitā 6500 profesionālā dienesta karavīrus, 8000 zemessargus un 3000 rezerves karavīrus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)