Banner 980x90

Orientieristam Bertukam piektā vieta Eiropas čempionāta vidējās distances kvalifikācijas grupā

Foto: Facebook.com/ Edgars Bertuks
Foto: Facebook.com/ Edgars Bertuks
Titulētais Latvijas orientierists Edgars Bertuks ceturtdien, 26.maijā izcīnīja piekto vietu Čehijā notiekošā Eiropas čempionāta vidējās distances kvalifikācijas grupā, bet finālu sasniedza seši Latvijas sportisti.

Savā kvalifikācijas grupā Bertuks 4,70 kilometrus garo atzīmi ar 22 kontrolpunktiem veica 29 minūtēs un 47 sekundēs, par minūti un 39 sekundēm atpaliekot no titulētā šveicieša Matīasa Kiburca, kurš ir trīskārtējs pasaules čempions un šajā Eiropas čempionātā triumfēja sprinta sacensībās.

Finālu sasniedza katras kvalifikācijas grupas 17 ātrākie sportisti un labākais 18.vietā palikušais atlēts. Bertuks startēja C grupā, kurā 14.vietu ieņēma Artūrs Pauliņš. Tikmēr A grupā 23.vietu guva Andris Jubelis, savukārt 36.vietu ieņēma Jānis Kūms, bet B grupā ar 18.vietu samierinājās pieredzējušais Mārtiņš Sirmais, kuram līdz grupas 17.pozīcijai pietrūka 13 sekunžu, savukārt 28.vietā bija Rūdolfs Zērnis.

Savukārt dāmu sacensībās finālu sasniedza visas četras startējušās latvietes - A kvalifikācijas grupā desmitajā vietā bija Laura Vīķe, bet 18.vietu ieņēma Līga Āriniece, kura tāpat iekļauta starp fināla dalībniecēm, B grupā 15.vietu guva Inga Dambe, bet C grupā 15.vietā bija Sandra Grosberga.

Finālsacensības gaidāmas piektdien, bet sestdien čempionāts noslēgsies ar stafetes sacensībām.

Kā zināms, Latvijas sportisti sacensības sāka svētdien, kad Pauliņš guva 34.vietu sprinta distancē, bet otrdien Jubelis guva 30.vietu garajā distancē.

Eiropas čempionāts orientēšanās sportā notiek ik pēc diviem gadiem, bet 2014.gadā visaugstāko rezultātu sasniedza Edgars Bertuks, kurš ieguva piekto vietu vidējā distancē. Savukārt Latvijas lielākie panākumi ir Mārtiņa Sirmā sudraba medaļas 2006. un 2008.gadā. Šogad Latviju čempionātā pārstāv arī Bertuks un Sirmais, tomēr viņi abi pēdējos gados cīnījušies ar traumām un veselības problēmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)