Banner 980x90

Neefektīva darba dēļ Pededzes muzeju pievienos vietējam tautas namam

Valmiera, 1.aug., LETA. Pēdējā domes sēdē Alūksnes novada domes deputāti lēmuši pievienot Pededzes muzeju Pededzes tautas namam, aģentūra LETA uzzināja Alūksnes novada pašvaldībā.

Lēmums skaidrots ar to, ka muzejs darbojoties neefektīvi, netiek izmantoti visi tā resursi un iespējas darbības uzlabošanai.

Muzeja krājums tiks saglabāts. Materiāli par Pededzes skolu tiks nodoti pamatskolai, bet novadpētniecības un tūrisma darbus turpinās veikt tautas nams, sadarbojoties ar citām pagasta pārvaldes iestādēm un biedrību "Pededzes nākotnei".

Muzeja vadītāja Inese Volšteine, kura arī bija vienīgā tā darbiniece, skaidroja, ka ar domes lēmumu ir samierinājusies, taču pauda bažas, ka muzeja krājumam tautas namā netiks pievērsta attiecīgā uzmanība. Pēc viņas domām labākais risinājums būtu bijis to sadalīt starp vietējiem muzejiem.

Muzeja pievienošanu tautas namam plānots pabeigt līdz 30.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)