Banner 980x90

Nedēļas nogalē Alūksnē tiksies vairāk nekā 2000 kordziedātāju un pūtēju orķestru mūziķu

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Sestdien, 28.maijā Alūksnē, Livonijas ordeņa pils ieskautajā Pilssalas estrādē, notiks Vidzemes un Latgales koru un pūtēju orķestru svētki "Uguns sirdī kursies tev", kuros piedalīsies kopumā vairāk nekā divi tūkstoši dalībnieku – dziedātāji un pūtēju orķestru mūziķi, pislētas informācijas portāls Aluksne24.lv uzzināja Alūksnes novada pašvaldībā.

Kolektīvi Alūksnē ieradīsies jau no rīta un gatavosies svētku koncertam Pilssalas estrādē. 

Plkst.17.30 svētku dalībnieki dosies gājienā no Dārza ielas uz Pilssalas estrādi, kur plkst.18.00 notiks svētku koncerts. Tajā piedalīsies Latvijas jauktie kori un pūtēju orķestri, Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Marlēna Keine, komponists Jānis Lūsēns (taustiņi), Jānis Lūsēns juniors (basģitāra), Rihards Goba (ģitāra), Harijs Gūtmanis (sitamie instrumenti). Kopkoncerta mākslinieciskie vadītāji ir Alūksnes, Gulbenes un Balvu koru apriņķa virsdiriģents Roberts Liepiņš, Vidzemes un Latgales pūtēju orķestru virsdiriģenti Egons Salmanis, Guntis Kumačevs un Pēteris Vilks, koncerta režisore - Edīte Siļķēna. Svētku koncertu vadīs Latvijas Nacionālās operas un baleta solists, aktieris Juris Jope un Dailes teātra aktrise Ieva Segliņa.

Šobrīd koru un pūtēju orķestru svētkiem Alūksnē pieteikušies kori no Aizkraukles, Skrīveriem, Gulbenes, Baltinavas, Apes, Rugājiem, Bauskas, Cēsīm, Daugavpils, Dobeles, Saldus, Brocēniem, Jelgavas, Jēkabpils, Ogres, Rēzeknes, Ludzas, Rīgas, Siguldas un Alūksnes. Pūtēju orķestru pieteikumi vēl pašlaik tiek gaidīti, bet svētku rīkotāji prognozē, ka dalībnieku pulkā būs 10 pūtēju orķestri no Vidzemes, 10 – no Latgales reģiona, kopumā ap 600 mūziķu.

Pēc koncerta, plkst.21.00 Pilssalā visi aicināti uz zaļumballi, kurā par deju mūziku rūpēsies grupa "Galaktika". Ieeja gan uz koncertu, gan zaļumballi būs bez maksas.

Svētkus organizē Alūksnes novada pašvaldība un Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)