Banner 980x90

Nākamgad Alūksnē paaugstinās atkritumu apsaimniekošanas tarifus

Valmiera, 30.nov., LETA. No nākamā gada 1.janvāra Alūksnes novadā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 13,83 eiro par kubikmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina pašvaldības informācija.

Līdz šim nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošana maksā 12,21 eiro kubikmetrā bez PVN, bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas tarifs bija 5,57 eiro kubikmetrā, neskaitot PVN, bet lielgabarīta sadzīves atkritumu apsaimniekošana maksā 12,07 eiro kubikmetrā, neskaitot PVN.

Maksas pieaugums saistīs ar to, ka nešķiroto sadzīves atkritumu apglabāšana poligonā "AP Kaudzībes" ar nākamo gadu palielināsies par 5 eiro kubikmetrā.

Pašvaldība atzīmē, ka arī nākamajos gados līdz 2020.gadam atkritumu apglabāšanas tarifs turpinās augt, ņemot vērā dabas resursu nodokļa likmes pieaugumus - 2019.gadā tas pieaugs par četriem eiro un gadu vēlāk vēl par 3,5 eiro, bet tam līdzi pakāpeniski augs arī atkritumu apsaimniekošanas cenas.

Alūksnes novadā atkritumu apsaimniekošanu veic SIA "Pilsētvides serviss".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)