Banner 980x90

LLU studente no Alūksnes novada iegūst J.Čakstes stipendiju

Izvērtējot divu pretendentu pieteikumus un zinātniski pētnieciskos darbus, 19.maijā pagodinošo Jāņa Čakstes stipendiju 1849 eiro vērtībā komisija piešķīra Lauku inženieru fakultātes (LIF) 1.kursa studentei Madarai Keivai no Alūksnes novada, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Sabiedrisko attiecību un karjeras centra pārstāve Ilvija Gaidukoviča.
Ņemot vērā stipendijas piešķiršanas kritērijus, godu kļūt par J.Čakstes stipendiāti 2014./2015.studiju gadā komisija piešķīra M.Keivai, kura studē LIF studiju programmā "Vide un ūdenssaimniecība".

Stipendijas apliecība studentei tiks svinīgi pasniegta J.Čakstes dzimšanas atceres dienā 14.septembrī viņa dzimtas mājās "Auči".

Lai pieteiktos stipendijas konkursam, Keiva izstrādāja pētījumu par tematu "Mūsu augstskola dos mums demokrātiski audzinātus darbiniekus, kas paliek ar tautu dzīvā sakarā" (J.Čakste)". "J.Čakstes mazmazmeita par savu vecvectēvu ir teikusi: "Tad, kad pienāktu sliktie laiki, Jānis Čakste būtu ieguldījis jaunatnē un izglītībā. Jaunatne ir Latvijas nākotne, un izglītība ir vienīgais ceļš, kas būtu ejams uz sabiedrības attīstību." Uzskatu, ka Jāņa Čakstes tēls ir nezūdošs un viņa vērtības ir svarīgas vēl joprojām," darbā raksta studente.

Arī Madara uzskata, ka mūsdienās katram cilvēkam, kas vēlas konkurēt darba tirgū, viena no lielākajām nepieciešamībām ir augstākā izglītība: "Liela sabiedrības daļa uzskata, ka augstskola ir nepieciešama tikai diploma dēļ un nespēj novērtēt milzīgo augstskolas devumu arī personības izveidē – augstskola topošajiem speciālistiem dod ne tikai profesionālās zināšanas, bet arī daudzas dzīves gudrības. Daži no tādiem papildus ieguvumiem ir patriotisms, sabiedriskums, prasme attīstīties un patstāvība. Augstskola arī iemāca kā vislabākajā veidā izmantot Latvijas nacionālās bagātības – cilvēka, kultūras, ekonomisko, sociālo, dabas un vietas kapitālus –, kā arī dod atbalstu un zināšanas jaunu ideju radīšanai un realizēšanai."

Studente atklāj, ka J.Čakstes stipendijas iegūšana viņai ir liels gods un uzticības garants: "Esmu ļoti sekmīgi nokārtojusi pirmo "sesiju" un turpināšu atbildīgi apgūt izvēlēto studiju programmu. Paralēli tam aktīvi iesaistos arī universitātes un fakultātes organizētajos pasākumos, piemēram, piedalījos "Azemitologa" svētku organizēšanā un LIF studentu priekšnesuma veidošanā. Kopš pagājušā gada dziedu LLU jauktajā korī "Riti"."

Keiva aktīvi iesaistījusies arī sava dzimtā novada un pagasta attīstības veicināšanā un sabiedriskās dzīves veidošanā – organizējusi dažādus pasākumus, rakstījusi pieteikumus projektu konkursiem un piedalījusies citās vietējās aktivitātēs. Jauniete darbojas arī starptautiskajā jauniešu pašizaugsmes programmā "Award", kurā ieguvusi zelta un sudraba apbalvojumus, kā arī beigusi kursus, lai varētu kļūt par jauno "Award" vadītāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)