Banner 980x90

Lielogu dzērveņu audzētājai "Very Berry" pērn 43% apgrozījuma kāpums un zaudējumi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Lielogu dzērveņu, aveņu un krūmmelleņu audzētāja - Gaujienas novada SIA "Very Berry" - pagājušajā gadā strādājusi ar 43% apgrozījuma pieaugumu - no 461 562 eiro 2014.gadā līdz 659 173 eiro 2015.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, vienlaikus uzņēmums cietis 20 040 eiro zaudējumus salīdzinājumā ar 18 386 eiro peļņu pirms gada.

Kā norādīts vadības ziņojumā, sabiedrība joprojām nodarbojas ar lielogu dzērveņu, aveņu un krūmmelleņu audzēšanu, ogu realizāciju un pārstrādi, kā arī ar kūdras ieguvi un realizāciju.

Tāpat ziņojumā teikts, ka 2015 gada siltā ziema nodrošināja ļoti labu ogu ražu, kas atspoguļojas apgrozījuma pieaugumā. Vienlaikus daudz darba un līdzekļu tika ieguldīts lauku ielabošanā. Tika sākta produkcijas piegāde "Rimi Latvija" tīklam Igaunijā un Lietuvā, ICA tīklam Zviedrijā, kā arī turpinājās eksports uz Angliju, Vāciju un ASV. Produkcijas realizācijā turpinājās arī aktīva sadarbība ar kooperatīvu "Baltijas ogu kompānija", kuras dibinātājs ir arī "Very Berry".

Pagājušajā gadā uzņēmums veiksmīgi piedalījās lielākajās pārtikas industrijas izstādēs - "Anuga" Vācijā un "Gulfood" Dubaijā. Pērn pabeigta zīmola "Very Berry" reģistrācijas procedūra Eiropas Savienībā.

Šogad sabiedrība iesaistās dažādās lauksaimniecības atbalsta programmās, sadarbojas ar līdzīga profila uzņēmumiem Latvijā un ārvalstīs, kā arī ir mācību bāze un konsultatīvais centrs zemniekiem un citiem interesentiem.

Turpmākajos gados ir paredzēta pārstrādes produktu sekmīgāka virzīšana vietējā un ārzemju tirgos, pievēršot lielāku uzmanību Baltijas un Skandināvijas tirgiem.

"Very Berry" reģistrēta 1998.gadā Apes novada Gaujienas pagastā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 128 058 eiro, nodarbināto skaits - 20 cilvēki, ražas novākšanas laikā piesaistot vēl pārdesmit darbinieku.

Uzņēmuma īpašnieki ir Gundega Sauškina un Sergejs Sauškins ar attiecīgi 65% un 35% kapitāldaļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)