Banner 980x90

Latvijā trešo valstu pilsoņi sākuši aizpildīt ilglaicīgi brīvās darba vakances

Rīga, 8.aug., LETA. Latvijā dzīvojošie trešo valstu pilsoņi sākuši aizpildīt tās darba vakances, kuras ilgu laiku bijušas brīvas un nav interesējušas Latvijas iedzīvotājus, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Simsone atzina, ka šāda tendence novērota pēdējā laikā, tomēr pēc viņas domām šim jautājumam ir arī ēnas puse, proti, arvien biežāk tieši patvēruma meklētāji izvēlas pamest Latviju, kam par iemeslu ir vairāki faktori.

Viņa gan atzina, ka šāda tendence būtiski neietekmē bezdarba līmeņa mazināšanos, lai gan pēdējie operatīvie dati liecina, ka tas ir mazinājies līdz 7,1% jeb aptuveni 65 000 bezdarbnieku.

Jau ziņots, ka jūnijā reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies par 0,2 procentpunktiem - līdz 7,2%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

Jūnija sākumā NVA uzskaitē bija 68 439 bezdarbnieki, bet mēneša beigās - 66 708 reģistrēti bezdarbnieki, tādējādi reģistrēto bezdarbnieku skaits mēneša laikā samazinājies par 1731 cilvēku.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis 2017.gada jūnijā bija Rīgas reģionā - 4,6%, bet augstākais Latgales reģionā - 16,6%. Vienlaikus Kurzemes reģionā reģistrētā bezdarba līmenis pagājušā mēneša beigās bija 8%, Vidzemē - 7,8%, bet Zemgalē - 6,7%.

Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā bija 4,4%, Valmierā - 4,2%, Jelgavā - 4,9%, Ventspilī - 5,6%, Jūrmalā - 5,9%, Jēkabpilī - 8,9%, Liepājā - 9,3%, Daugavpilī - 10,3%, bet Rēzeknē - 13,5%.

2016.gada jūnija beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 8,3%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)