Banner 980x90

Kokapstrādes uzņēmuma "Silvis" apgrozījums pērn samazinājies par 36%

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Alūksnē reģistrētā cirsmu iegādes, apaļkoka izstrādes un realizācijas uzņēmuma SIA "Silvis" apgrozījums aizvadītajā gadā samazinājies par 36%, sasniedzot 2 568 186 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, samazinājies ir ne tikai apgrozījums, bet arī peļņa - ja 2014.gadu SIA "Silvis noslēdza ar 178 439 eiro lielu peļņu, pērn strādājis ar 15 050 eiro lieliem zaudējumiem. Uzņēmumā tiek nodarbināti 22 iedzīvotāji.

Kā minēts uzņēmuma vadības ziņojumā, tas nodarbojas arī nekustamo īpašumu pirkšanu un pārdošanu. SIA "Silvis" pērnā gada zaudējumi skaidrojami ar iegādātās tehnikas amortizāciju un to, ka salīdzinoši mazāk izdevīgi bijuši darījumi ar nekustamajiem īpašumiem. Savukārt apgrozījuma samazinājums galvenokārt saistīts ar kokmateriālu cenu samazinājumu un nelabvēlīgiem laikapstākļiem.

SIA "Silvis" kopējie aktīvi 2015.gada beigās, salīdzinot ar gada sākumu, pieauga par 602 550 eiro jeb aptuveni 28%, kas galvenokārt saistīts ar pamatlīdzekļu palielināšanos. 2015.gadā uzņēmuma saistības palielinājās par aptuveni 56%, pārskata gadā pieauguši pārējie kreditori (saņemta rokasnauda) un citi aizņēmumi (līzinga saistības). Savukārt pašu kapitāls samazinājās par aptuveni 2% un 2015.gada 31.decembrī veidoja 992 960 eiro.

Šajā gadā SIA "Silvis" turpinās darbību kokmateriālu ieguves un realizācijas jomā. Plānots turpināt meža tehnikas atjaunošanu, kas jau sākta 2015.gadā, lai palielinātu apgrozījumu un attīstītu uzņēmumu.

Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā. Tā kapitāla daļas pieder Rolandam Platniekam (60%) un Aivaram Platniekam (40%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)