Banner 980x90

Iedzīvotāji aicināti balsot par projektu īstenošanu Alūksnes novada attīstībai

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
"Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) šogad izsludinātajā projektu konkursā "LMT Latvijai" sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību saņemtas 33 projektu idejas, kas ir lielākais pieteikumu skaits starp astoņiem novadiem, pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko atttiecību speciāliste Evita Aploka.

Sākot no pirmdienas, 9.maija, iedzīvotāji aicināti aktīvi balsot par kādu no 27 otrajā kārtā izvirzītajiem projektiem.

"Pieaugošais ideju skaits ir apliecinājums tam, ka līdz šim īstenoto projektu stāsti iedvesmo aizvien jaunas iniciatīvas. Priecājamies, ka aicinājumam "Domā –Dari!" pievienojas arvien vairāk drosmīgo un aktīvo, ar kuriem līdzcilvēki var lepoties, priecājoties par ieguldījumu novada attīstībā. Lai labās ieceres pārvērstu darbos, aicinu aktīvi iesaistīties arī balsošanā!" uzsver LMT prezidents Juris Binde.

Lai noteiktu uzvarētājus un finansējuma saņēmējus, par Alūksnes novada otrajā kārtā izvirzītajiem projektiem balsot var ikviens Latvijas iedzīvotājs līdz 26.maija plkst.17.00. Balsot iespējams gan klātienē, Alūksnes novada pašvaldības administratīvajā ēkā, Alūksnē, Dārza ielā 11, 1.stāva foajē, aizpildot balsošanas anketu, gan arī interneta vietneswww.lmt.lv sadaļā "LMT Latvijai" (www.lmt.lv/lmtlatvijai). Savukārt LMT klienti var balsot arī īsziņas veidā, sūtot izvēlētā projekta identifikāciju uz numuru 1668. Piemēram, balsojot par projektu, kas sarakstā ir ar pirmo kārtas numuru, jāsūta īsziņa ar tekstu: Aluksne1. Ar projektu aprakstiem var iepazīties www.lmt.lv/lmtlatvijai un novada mājaslapā www.aluksne.lv.

Projektu īstenošanai Alūksnes novadam paredzēts piešķirt astoņus tūkstošus eiro, katram projektam ir iespēja saņemt no 500 līdz 2000 eiro finansējumu.

"Esam ļoti priecīgi, ka tik daudzi aktīvi Alūksnes novada cilvēki ir iesnieguši savus projektu pieteikumus šim konkursam! Liels paldies par aktivitāti un radošajām idejām ikvienam. Patiešām varam lepoties ar Alūksnes novada iedzīvotāju darbīgumu. Tagad atliek nākamais solis – aicinu tikpat aktīvi piedalīties balsošanā par izvirzītajiem projektiem!" aicina Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Jau ziņots, ka turpinot projektu konkursu "LMT Latvijai", šogad projekta pieteikumu varēja iesniegt ikviens Alūksnes, Balvu, Grobiņas, Jēkabpils, Krāslavas, Mārupes, Tērvetes un Ventspils novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir kādā no minētajiem novadiem. LMT piecu gadu laikā ir atbalstījis reģionu iedzīvotāju iniciatīvas vairāk nekā 320 000 eiro apjomā, savukārt šogad tiks sniegts atbalsts 64 000 eiro apmērā.

Kopš 2011.gada visā projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 111 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā. Iepriekš projekti realizēti 24 Latvijas pilsētās un novados – Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tukumā, Valkā, Valmierā un Ventspilī.

Projekta "LMT Latvijai" mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)