Banner 980x90

Gandrīz puse Alūksnes un Apes novadu iedzīvotāju atbalsta ideju ieviest e-talonus vietējo maršrutu pārvadājumos

Valmiera, 11.aug., LETA. 47% no aptaujātajiem SIA "Sabiedriskais autobuss" pavasarī veiktajā aptaujā atbalsta ideju ieviest e-talonu novadu sabiedriskā transporta maršrutos, aģentūru LETA informēja SIA "B-bus" pārstāve Maija Lazdiņa.

12% no respondentiem norāda, ka e-talons būtu jāievieš Alūksnes pilsētas maršrutos.

Arī Autotransporta direkcijas ideju ieviest transportu pēc pieprasījuma, 46% pasažieri vērtē pozitīvi, 10% negatīvi, 13% respondenti uzskata, ka nebūs pieprasījuma, tostarp 31% domā, ka cilvēkiem no attālākām vietām būs iespēja nokļūt uz pašvaldības iestādēm.

Ierosinājumu pagarināt esošo maršrutu galapunktus tuvāk dzīvesvietai, 34% aptaujāto vērtē pozitīvi ar nosacījumu, ja nepalielinās biļetes cena un to finansē valsts.

Maija sākumā uzņēmums ieviesa vienotu informatīvo diennakts tālruni pasažieru ierosinājumiem un pretenzijām. Taču pasažieri kopumā neplāno izmantot šo tālruni, izņemot situācijās, lai noskaidrotu atiešanas laikus, par izmaiņām sabiedriskā transporta kustībā svētku dienās.

Kopumā pasažieri ir apmierināti ar autobusu kursēšanas biežumu Alūksnes un Apes novada maršrutos, ko apliecinājuši 44% respondenti. Savukārt 41% pakalpojumu kvalitāti un servisu vērtē izcili, 36% - kā labu. Atsevišķos maršrutos pasažieri vēlētos diennakts laikā papildu reisus, lai varētu nokļūt uz darbu un atpakaļ mājās.

SIA "Sabiedriskais autobuss" veic anketēšanu jau otro gadu. Aptaujā bija iekļauti dažādi jautājumi: par maršrutu galapunktu pagarināšanu, par sabiedriskā transporta izsaukšanu pēc pieprasījuma, par autobusu kursēšanas biežumu, par e-talona ieviešanu, par vienota informatīvā tālruņa darbību, kā arī par autobusu kvalitāti, ērtībām un autobusu vadītāju apkalpošanas kultūru. Kopumā aptaujā piedalījās 297 respondenti vecumā no 18 līdz 63 un vairāk gadiem.

SIA "Sabiedriskais autobuss" reģionālos vietējas nozīmes un reģionālos strappilsētu maršrutos pasažieru pārvadājumus nodrošina kopš 1958.gada. 17 autobusu vadītāji nodrošina reģionālos starppilsētu pasažieru pārvadājumus 24 maršrutos Alūksnes un Apes novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)