Banner 980x90

Ceturtdien gaidāmi karstuma rekordi, vietām plosīsies pērkona negaiss

Rīga, 13.jūn., LETA. Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā gaiss sakarsīs līdz +29..+33 grādiem, brīdina sinoptiķi.

Par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra gaidāma vietām piekrastē, kā arī valsts austrumos.

Līdz ar to tiks pārspēts 13.jūnija nacionālais karstuma rekords - 1972.gadā reģistrētie +31,4 grādi. Atbilstoši pašreizējām prognozēm šī būs arī visa mēneša tveicīgākā diena.

Mākoņu daudzums būs neliels vai mainīgs. Vietām īslaicīgi līs, gaidāms arī pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, lielu krusu un vēju vai pat lokālu vētru. Iespējams, pievakarē un naktī uz piektdienu būs plašas pērkona lietusgāzes.

Valdošais būs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē to nomainīs rietumu vējš.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +31 vai +32 grādiem, pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, iespējams pērkona negaiss.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons, kas atrodas ziemeļaustrumos, kā arī zema spiediena ieplaka un aukstā atmosfēras fronte, kas pamazām tuvojas no rietumiem. Atmosfēras spiediens ceturtdienas rītā no 759 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemes rietumkrastā līdz 765 milimetriem Krievijas pierobežā (jūras līmenī).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)