Banner 980x90

Biļetes uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem varēs iegādāties no 3.marta

Rīga, 4.janv., LETA. Biļetes uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem iedzīvotāji varēs iegādāties no 3.marta, liecina paziņojums Dziesmusvētku interneta vietnē.

Vienā pirkumā pircējam uz katru pasākumu būs iespējams nopirkt ne vairāk kā četras biļetes. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visiem Svētku dalībniekiem, uzrādot dalībnieka karti, būs iespēja bez maksas vērot noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

Gaidāmajā svētku programmā iekļauti 63 pasākumi, no kuriem divas trešdaļas būs apmeklējami bez maksas. Latvijas Nacionālais kultūras cents (LNKC) aicinās pašvaldības izvērtēt iespēju pilsētu laukumos un kultūras centros organizēt Dziesmusvētku koncertu publisku skatīšanos, sagādājot svētkus saviem iedzīvotājiem. Tāpat daudzus svētku notikumus translēs Latvijas Televīzija, bet sabiedrisko mēdiju interneta platformās tie būs skatāmi arī ārpus Latvijas.

LNKC plāno, ka uz Deju lieluzvedumu "Māras zeme" un noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" brīvajā tirdzniecībā būs pieejami līdz 74% biļešu, savukārt 24% biļešu būs iespējams iegādāties ar iepriekšējo rezervāciju, no kurām lielākā daļa tiks piedāvātas pašvaldībām.

Biļešu iepriekšējā rezervācija ir paredzēta arī sociālām grupām, piemēram, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, daudzbērnu ģimenēm ar ģimenes karti "3+". Tāpat biļešu rezervācija atvēlēta arī atsevišķām mērķgrupām - svētku tradīcijas uzturētājiem ārvalstīs Pasaules Brīvo Latviešu apvienībai un Eiropas Latviešu apvienībai u.c.

Tāpat plānots, ka ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2% no kopējā biļešu skaita.

Lai nodrošinātu biļešu rezervēšanas un ielūgumu izsniegšanas sistēmas caurspīdīgumu, LNKC veido komisiju, kas sniegs priekšlikumus lēmumu pieņemšanā par ielūgumiem un biļešu iepriekšējo rezervēšanu, apstiprinās personu sarakstu, kuriem tiek piešķirti ielūgumi, kā arī nodrošinās iesniegumu izvērtēšanu par biļešu iepriekšējās rezervēšanas pieprasījumiem.

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)