Banner 980x90

Bejā notiks mākslas zāģēšanas sacensības 

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Sestdien, 30.aprīlī Jaunalūksnes pagasta Bejā Alūksnes novadā notiks jau par tradīciju kļuvušās mākslas zāģēšanas sacensības - plenērs "Ierūcini zāģi un ļaujies fantāzijai", pilsētas informācijas portālu Aluksne24.lv informē Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Šīs sacensības Bejā notiks jau sesto reizi un piecu gadu laikā to ietvaros tapušas vairāk nekā 40 lielākas un mazākas ar motorzāģi darinātas koka skulptūras, kas veido skulptūru dārzu pie Bejas pamatskolas, priecējot gan bērnus, gan pieaugušos.

Dalībnieku reģistrācija sacensībām un iepazīšanās ar noteikumiem sāksies jau plkst.9.30 pie Bejas pamatskolas. Plkst.10.00 pasākumu atklās ar Bejas pamatskolas skolēnu un vecāku veidotu uzvedumu "Mežs", kas tapis pēc Vēsmas Kokles – Līviņas motīviem.

Plenēra dalībniekiem šogad no koka būs jāveido skulptūras, ņemot vērā pasākuma tēmu – "Divi gali". Ikviens, kas vēlas piedalīties pasākumā un ir gatavs pārbaudīt savas spējas un prasmes ar motorzāģi no bluķa izgatavot koka skulptūru, aicināts pieteikties plenēram līdz 20.aprīlim pa tālruni 25664432 vai e-pastubejasmuzejs@aluksne.lv.

Plenēra dalībniekiem jāparūpējas par darbam nepieciešamajiem instrumentiem – zāģi un citiem kokapstrādes piederumiem, darba aizsardzības līdzekļiem, piemērotu apģērbu. Savukārt pasākuma rīkotāji nodrošinās degvielu un elektrību.

Dienas gaitā notiks arī dažādas citas norises, kas būs saistošas gan plenēra dalībnieku līdzjutējiem, gan ikvienam apmeklētājam. Plkst.10.30 sāksies Alūksnes novada mazpulcēnu sarūpētas aktivitātes un tirdziņš. Bejas bibliotēkas zālē pulksten 13 dabiskā koka formu apstrādes meistars Harijs Stradiņš par koku un tā apstrādi stāstīs lekcijā "Baltā koka sirds". No plkst.14.00 ikviens varēs iesaistīties dažādās kokapstrādes darbnīcās – grozu pīšana, karošu grebšana, putnu būrīšu meistarošana, būs iespēja apskatīt Bejas novadpētniecības centru (ieejas maksa 1 eiro pieaugušajiem, 0,50 eiro pensionāriem un skolēniem) un skolēnu amatu mācības un rokdarbu izstādi. Būs arī vietējo mājražotāju tirdziņš.

Plkst.16.00 sacensību dalībnieki prezentēs dienas garumā tapušās skulptūras, savukārt skatītājiem būs iespēja noteikt savu simpātiju, pēc tam arī kopīgi baudot svētku zupu.

Savukārt plkst.17 .00Bejas pamatskolas zālē Mākslas zāģēšanas plenēra noslēgumā ar koncertu priecēs jaunais vokālists Artūrs Pūpols un notiks dalībnieku apbalvošana. Noslēgumā sacensību dalībnieki dosies ekskursijā pa Jaunalūksnes pagastu un tiksies sadraudzības vakarā maiznīcā - krodziņā "Airīši".

Tiem interesentiem, kas no Alūksnes vēlēsies nokļūt Bejā, būs iespēja turp doties ar autobusu. Plkst.12.30 tas kursēs uz Beju no stāvlaukuma pie Alūksnes tūrisma informācijas centra, savukārt atpakaļ – plkst.18.00.

Maksa par braucienu (turp un atpakaļ) 3 eiro no personas, bet vieta autobusā jāpiesaka līdz 26. aprīlim (ieskaitot), zvanot pa tālruņiem 64322804, 25779965 un 29130280, rakstot uz e-pastu: tic@aluksne.lv vai klātienē Tūrisma informācijas centrā Pils ielā 25A, Alūksnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)