Banner 980x90

Atklās VUGD jauno Apes posteni

Rīga, 23.febr., LETA. Šodien Apē tiks svinīgi atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Alūksnes daļas jaunais Apes postenis.

Jaunā posteņa atklāšana notiks plkst.10, Dzirnavu ielā 2a, Apē.

Svinīgajā Apes posteņa jaunās depo ēkas atklāšanas pasākumā piedalīsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš, VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, Apes novada domes vadība un arī depo ēkas būvnieki.

Apes posteņa būvdarbus veica būvniecības kompānijas AS "Rere grupa" meitasuzņēmums SIA "Rere būve". Apes posteņa kopējā platība ir 1071,63 kvadrātmetri, uzbūvēts līgumā noteiktajā termiņā, un tā kopējās būvniecības izmaksas ir 1 138 988,81 eiro.

Jaunais Apes postenis, kas atrodas Dzirnavu ielā 2a, sastāv no vairākām daļām - administrācijas telpas divos stāvos, trīs pilnībā tehniski aprīkotām garāžām un piecus stāvus (16 metri) augsta torņa. Šobrīd tornis ir augstākā ēka Apē, kas kalpos gan ugunsdzēsības inventāra apkopei, gan operatīvā dienesta pārstāvju treniņu vajadzībām.

Postenī ir mūsdienu prasībām atbilstoši šļūteņu pacēlāji, daudzfunkcionālas telpas glābšanas dienesta darbiniekiem, pieejama rezerves elektrobarošana (dīzeļģenerators un UPS iekārta), kā arī tajā atrodas elpošanas aparātu uzpildes iekārta un saspiestā gaisa kompresors.

Tieši pirms gada, 2016.gada 22.februārī, tika nojaukta vecā VUGD ēka Apē, kura neatbilda tehniskajām prasībām, un turpat tika uzsākti jaunā depo celtniecības darbi.

Posteņa pasūtītājs ir Nodrošinājuma valsts aģentūra, būvprojekta autors - AS "Komunālprojekts", bet ēkas arhitektūru veidoja SIA "Sestais stils" arhitekts Ēriks Zīle.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)