Banner 980x90

Apes skolēni piedalīsies konkursā "Eksperiments"

AS "Latvenergo" pamatskolēnu fizikas erudīcijas konkursam "Eksperiments" reģistrējušās 211 komandas. Tajā pārstāvētas 165 skolas jeb katra piektā Latvijas skola, kurā mācās 8. un 9.klašu skolēni, tostarp arī Apes novada skolēni, pilsētas informācijas portāls Aluksne24.lv uzzināja Apes novada pašvaldībā.

Apes novadā fiziku konkursā padziļināti apgūst 8. un 9.klašu skolēni no Trapenes pamatskolas (Pūces) un Vidagas Sikšņu pamatskolas (Pikseļi).

Turpmāko mēnešu laikā jaunieši ar savu skolotāju-konsultantu atbalstu aktīvi apgūs fiziku, lai prastu iegūt atbildes skaitliskiem uzdevumiem un iemācītos patsāvīgi veikt praktiskus fizikas eksperimentus. Konkursa noslēgumā uzvarētāji saņems galveno balvu – ceļojumu uz Itāliju.

"Dalība konkursā gan skolotājiem, gan skolēniem ir izaicinājums, lai iegūtu labus rezultātus, ir padziļināti jāapgūst fizika. Fizikā svarīgākais ir spēcīgi pamati, ja tie ir iegūti, jauniešiem ir teju neierobežotas iespējas nākotnes profesijas izvēlē. "Eksperiments" mērķis ir radīt interesi par fiziku jau pašā sākumā – uzreiz, kā 8. klasē stundu sarakstā parādās jaunais mācību priekšmets. Tiklīdz interese ir radusies un pamatzināšanas iegūtas, skolēni paši vēlas dabaszinātnes mācīties arī vidusskolā," stāsta AS "Latvenergo" galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs. 

Erudīcijas konkurss notiek klātienes un neklāties kārtās – vispirms visi dalībnieki risina uzdevumus un veic praktiskus eksperimentus konkursa portālā www.eksperiments.lv. Savukārt vēlāk katra reģiona piecas spēcīgākās komandas jau tiksies pusfināla kārtās Rīgā, bet katra reģiona spēcīgākā komanda fināla spēlē televīzijas kanālā LNT. Konkurss notiek no februāra līdz maijam. Šī ir jau 21.sezona, kad Latvenergo koncerns rīko erudīcijas konkursu "Eksperiments". Iepriekš tas bija pazīstams ar nosaukumiem "Vatiņš", "Voltiņš", "Kam gaišāka galva?" un "Gaišākā galva".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)