Banner 980x90

Apes novadā notiks pārgājiens pa augstākajām dolomīta klintīm Latvijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Dabas aizsardzības pārvalde piektdien, 2016.gada piektdien, 17.jūnijā, aicina uz izzinošu pārgājienu, lai iepazītu Tilderu un Randatu dabas takas Apes novadā, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Inese Pabērza.

Kopā ar ģeologu, Dabas aizsardzības pārvaldes ekspertu Daini Ozolu dodoties pastaigā par Tilderu taku, būs iespēja aplūkot ģeoloģisko dabas pieminekli "Tilderu krauja" un senas dolomīta lauztuves. Taka sākas pie stāvlaukuma pirms tilta pār Gauju Virešos un pa stāvu Gaujas krastu ved uz senām dolomīta lauztuvēm.

Savukārt Randatu klintis tiek uzskatītas par augstākajām dolomīta klintīm Latvijā. Randatu dolomīta atsegumus veido divas terases. Klintis to dienvidu daļā ievada ap četrus metrus augsts dolomīta klints izcilnis dažus metrus no Gaujas krasta. Izcilnis ir vienīgais Randatu klinšu atseguma posms, kas redzams no Gaujas.

Pārgājiena garums plānots ap trīs kilometriem.

Interesenti aicināti pulcēties plkst.14 autoceļa Rīga-Veclaicene stāvlaukumā pie tilta pār Gauju Apes novada Virešu pagasta Virešos.

Pasākuma dalībniekiem jāņem vērā, ka pārgājiena laikā pie labvēlīgiem laika apstākļiem tiks šķērsota Gaujas upe (maksimālais dziļums - 40 centimetri).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)