Banner 980x90

Apē dzīvojamā mājā, iespējams, notikusi gāzes eksplozija

Rīga, 20.jūl., LETA. Vakar Apē kādā dzīvojamā mājā, iespējams, notikusi gāzes eksplozija, pēc kuras izcēlies ugunsgrēks, taču neviens cilvēks šajā nelaimē nav fiziski cietis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ceturtdien plkst.15.03 ugunsdzēsēji steidzās uz Rūpniecības ielu Apē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka deg vienstāva dzīvojamā māja ar mansardu pilnā 128 kvadrātmetru platībā, un, iespējams, gāzes eksplozijas rezultātā namam bija izsprāguši visi logi un ieejas durvis.

Nelaimē neviens cilvēks nebija fiziski cietis, taču jau pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst.20.21 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt naktī uz piektdienu plkst.1.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Ilūkstes ielu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka 16 stāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā deg atkritumu konteiners četru kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuēja 27 cilvēkus. Plkst.2.58 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji kopumā saņēma 57 izsaukumus - 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji devās uz vietām, kur dega atkritumi, uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji dūmvadā, dēļu kaudze, sausā zāle, meža zemsedze, sadzīves mantas, labības rugāji, elektrības kabelis, koks, veļas mašīna, apgaismojuma lampa, jumta konstrukcija un saimniecības ēka.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, glābēji Salaspils novadā un Rīgā nocēla no kokiem kaķus, kuri, pēc apkārtējo cilvēku domām, pašu spēkiem nebūtu spējuši nokļūt lejā.

Kā ziņots, Talsu novada Valdgales pagastā kopš otrdienas vakara aizvien turpinās vairāk aptuveni 400 hektāru plašā meža un kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)