Banner 980x90

Alūksnes tiesa turpinās skatīt lietu par marihuānas audzēšanu

Valmiera, 5.okt., LETA. Šodien plkst.10 Alūksnes tiesa turpinās skatīt krimināllietu par kanabisa audzēšanu, realizēšanu un glabāšanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Uz tiesas sēdi tiks aicināti tie liecinieki, kuri iepriekšējā sēdē nebija ieradušies.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, apsūdzētā persona laikā no pagājušā gada aprīļa līdz septembrim lielās platībās sēja un audzēja narkotiskās vielas saturošus augus, lai no tiem iegūtu kanabisu.

Pēc minētās narkotiskās vielas izžāvēšanas apsūdzētā persona bija nolēmusi to audzēt un izgatavot ne tikai paša lietošanai, bet arī realizēt paziņām, lai iegūtu naudu.

Pagājušā gada 11.septembrī kratīšanā apsūdzētās personas dzīvesvietā izņemts puķu pods ar kaņepei līdzīgu augu. Policijas darbinieki apsūdzētās personas siltumnīcā izņēma arī 1,44 kilogramus nežāvētu kaņepēm līdzīgu augu.

Apsūdzētā persona savā dzīvesvietā nolūkā realizēt nelikumīgi izgatavoja - audzējot, kaltējot, sasmalcinot, safasējot un glabājot - 784 gramus kanabisa un cepumam līdzīgu vielu, kas satur 32 gramus kanabisa. Apsūdzētā persona šīs sevišķi bīstamās narkotiskās vielas lietoja pati, kā arī vairākas reizes tās pārdeva savām paziņām.

Savukārt 2010.gadā apsūdzētā persona bez nodoma realizēt neatļauti iegādājās, pārvadāja un līdz pagājušā gada 11.septembrim savā dzīvesvietā glabāja 0,14 gramus metamfetamīna.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)