Banner 980x90

"Alūksnes putnu ferma" atklās jauno modernizēto ražotni

Rīga, 14.jūn., LETA. SIA "Alūksnes putnu ferma" (iepriekš "Vistako") šodien plāno atklāt jauno modernizēto ražotni, aģentūrai LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Modernizētās ražotnes atklāšana paredzēta šodien, "Alūksnes putnu fermā", "Putni", Ziemeru pagastā, Alūksnes novadā plkst. 12.

Ražotnes atklāšanā piedalīsies Lauku atbalsta dienesta speciālisti.

LETA jau ziņoja, ka "Alūksnes putnu ferma" piecu gadu laikā modernizējusi ražotni, kopumā projektā ieguldot apmēram sešus miljonus eiro. Jaunā ražotne modernizēta, piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finanšu līdzekļus. Primārais mērķis bija ieviest Eiropas prasībām atbilstošu ražošanas praksi. Pēc ražotnes modernizācijas liela daļa tehnoloģiskā procesa ir automatizēta. Plānotā kompānijas ražošanas jauda ir apmēram 40 miljoni olu gadā.

Kompānijas valdes loceklis Aleksejs Sviridenkovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka pēc modernizācijas uzņēmums būtiski palielinājis olu ražošanas apmēru. Ja iepriekš putnu skaits "Alūksnes putnu fermā" bija apmēram 50 000 putnu, tagad dējējvistu skaits palielināts līdz 165 000. Agrāk kompānijā bija nodarbināti 20-25 cilvēki, taču tagad ar 30 darbiniekiem iespējams nodrošināt trīs reizes lielāku ražošanas apmēru. Ražotne modernizēta atbilstoši visām Eiropas higiēnas un labturības prasībām. Izveidots pilns tehnoloģiskais cikls, savs šķirošanas cehs un sava noliktava. Kompānija ražo arī putnu barību, ko iepriekš izmantoja kā ārpakalpojumu.

Pēc viņa teiktā, patlaban uzņēmums trešdaļu olu eksportē, bet lielāko daļu realizē vietējā tirgū, jo orientējas uz vietējo pircēju, kuram ir svarīga produkcijas izcelsme un kvalitāte. Eksports notiek uz tādām valstīm, kā piemēram, Igaunija, Lietuva, Vācija, Polija, Francija. Līdz ar ražotnes modernizāciju eksporta apmērus iecerēts kāpināt.

SIA "Alūksnes putnu ferma" ir reģistrēta 1996.gada 9.augustā un kompānijas pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro. Kompānijas 51% kapitāldaļu pieder Jurijam Adamovičam un 49% SIA "Vinetas Kalniņas Projektu Vadība".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)