Banner 980x90

Alūksnes pilsētas svētkos ar koncertu uzstāsies Uģis Prauliņš un vīru koris "Gaudeamus"

Valmiera, 2.aug., LETA. Alūksnes pilsētas svētku laikā 5.augustā plkst.14 Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē uzstāsies komponists Uģis Prauliņš un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā ar tautas mūzikas ciklu "Pagānu gadagrāmata", aģentūrai LETA pavēstīja Alūksnes Kultūras centra pārstāvis Gints Skulte.

"Tās ir gadalaiku nomaiņas ārpus pilsētas, tur, kur mēs parasti vairs neesam - pie upes, kas tek dienu un nakti, pie jūras, kas dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, pļavās, kuras zied savvaļā ar saviem putniem, un mežos, kuros slēpjas zvēri. Šīs dziesmas ir domātas pilsētas cilvēka iekšējam "es" kā vesela gada retrospekcija - tur, kur parasti mēs neesam," vēsta Prauliņš.

Vīru kora "Gaudeamus" radošai sadarbībai ar Prauliņu ir sena vēsture. Kora 55.jubilejas sezonā savu ceļu pie klausītājiem rod komponista tautas mūzikas cikls "Pagānu gadagrāmata", kas radīts un ieskaņots jau 1998.gadā, taču savu "dzīvo" atskaņojumu aranžējumā vīru korim, solistēm un instrumentālai grupai pirmo reizi piedzīvoja tikai 2015.gada pavasarī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)